Rundresa i Vietnam

(Resa på egen hand med valfri avresedag och engelsktalande guide)

Antal dagar: 10

Skicka reseförfrågan
I landet där ord som stillhet och vänlighet kommer till sin rätt mer än på andra platser, möts man av en naturskönhet av sällan skådat slag och av en spännande men också slitsam historia som går tusentals år tillbaka i tiden. I generationer lydde landet under kinesiska kejsardynastier, det har också varit en fransk koloni och sist men inte minst det 10-åriga så kallade Vietnamkriget som tärde på allt och alla fram till 1975. Nu finns det mer framtidstro och harmoni i Vietnam. De täta djunglerna, de gröna risfälten, härliga Halongbukten och de charmiga små byarna på landsbygden varvas med pampiga byggnader i både europeisk och öststatsinspirerad arkitektur. Handeln sprudlar och städerna växer dynamiskt. Vietnam är idag ett av världens mest fascinerande länder.

Vi har satt ihop en rundresa där vi ser allt det bästa landet har att erbjuda utan att behöva resa runt i flera veckor. Proffessionella engelsktalande lokala guider informerar om landet och tipsar om vilka lokala restauranger man bäst kan avnjuta det vietnamesiska köket på, hela vägen från Hanoi till Saigon.

Program

DAG 5 - HANOI-DANANG

Morgonen startar med frukost ombord medan vi lugnt kryssar runt och ser dagen sakta men säkert gry genom morgondisen. På bättre sätt går det inte att uppleva Halongbukten. Vi åker därefter tillbaka till Hanoi för att under eftermiddagen flyga till Danang. Från flygplatsen i Danang blir det direkt färd till Hoi An, Vietnams äldsta stad. (F)

DAG 6 - HOI AN

Stadsrundtur i historiska Hoi An står på morgonprogrammet. Med alla gamla träbyggnader och små gränder är staden en av de charmigaste i Sydostasien. Det vimlar av folk och cyklister som verkar finnas överallt. Vi besöker bland annat den omtalade, 400 år gamla, japanska bron som blivit något av ett landmärke för Hoi An och den livliga lokalmarknaden där man finner naturmediciner, träsniderier och keramik. Efter lunch åker vi vidare på slingrande vägar över berg och dalar mot Hue som även kallas för kejsarstaden. Längs vägen stannar vi till i Danang och gör dessutom ett stopp i en underbar pittoresk fiske by, Lang Co.(F)

DAG 7 - HUE

Hela dagen tillbringar vi i Hue. På förmiddagen gör vi en intressant och rogivande båttur längs den vackra parfymfloden som går genom staden. Hue var en gång en viktig handelstation och var även landets huvudstad 1802-1945. Kejsarna av Nguyen-klanen som regerade under de åren bodde då i Hue, därav namnet. Bitar av den ursprungliga kejsarstaden som var omgiven av 20 meter höga murar finns kvar och ett besök där hinner vi givetvis med. I dess centrum finns Hues förbjudna stad som finns med på Unescos världsarvslista. (F)

DAG 8 - HUE-SAIGON

Efter frukost åker vi ut till flygplatsen för att flyga vidare mot Saigon, landets största stad och ekonomiska centrum, för att checka in på vårt hotell. Under eftermiddagen gör vi en stadsrundtur i Saigon, numer Ho Chi Minh City. Där ser vi bland annat operahuset, det forna presidentpalatset, Notre Dame-katedralen, det klassiska torget med Hotellen där utlandskorrespondenterna samlades under Vietnamkriget och Cholon - Ho Chi Minh Citys Chinatown. Vi gör också ett besök på det omtalade krigsmuséet. De centrala delarna består av flera gamla franska kolonialbyggnader och trädaléer. Jämfört med Hanoi framstår staden som mindre kaotisk och mer kosmopolitisk. (F)

DAG 9 - MEKONGDELTAT

Dagen ägnas Vietnams bördigaste område Mekongdeltat där bönderna skördar ris, frukt och grönsaker flera gånger om året. Den väldiga floden delar sig i södra Vietnam och grenar sig ut i Sydkinesiska havet. Hela området är naturskönt och vi åker ner till deltat på smala vägar genom vatten och grönska i form av skog, flodremsor och risfält. Vi gör en båttur i en klassisk jonk där vi får se det vardagliga livet vid mekongdeltat på nära håll, och börjar turen med ett besök på den sprakande flytande marknaden i Cai Be. Lunch äter vi på en fruktplantage och får även se tillverkning av ris-popcorn och kokosgodis. Övernattning i Ho Chi Minh City (F-L)

DAG 10 SAIGON-SKANDINAVIEN

Förmiddagen på egen hand i Saigon. Avresa till flygplatsen för hemresa. (F)

Prisuppgifter

Resans pris fr. 14.080:-


Detta ingår:

• Inrikes flyg 
• Del i dubbelrum
• Måltider enligt program

(F-L-M = Frukost-Lunch-Middag som ingår)

Detta ingår inte:
• Flyg
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring
• Enkelrumstillägg
• Drycker
• Dricks


Vill du ha erbjudanden före alla andra?Närmaste butik


Läs senaste nyhetsbrevet
BIG Travels presentkort
BIG Travels online kataloger