Best of New Zealand

Bilder från Tourism New Zealand

Antal dagar: 17

Skicka reseförfrågan

Program

BIG Holidays logo
DAG 1 - ANKOMST AUCKLAND

Ni får transport från flygplatsen till hotellet och därefter kan nu utforska Auckland på egen hand. På kvällen kommer ni att få träffa er guide och medresenärer och njuta av en välkomstdrink. Hotell: Mercure, Auckland.

DAG 2 - BAY OF ISLAND

Vi reser från Auckland och längst med Hibiscus Coast till den vackra Bay of Islands. Ta en kryssning till Cape Brett och den berömda ´Hole in the Rock´. På tillbaka vägen kryssar vi genom de pittoreska öarna till Paihia. Under resan kan ni se vackra och övergivna stränder och vikar men också njuta av det fina marina livet. (F - M) Hotell: Copthorne Hotel & Resort (Garden View), Bay of Islands,
2 nätter

DAG 3 - BAY OF ISLAND (Ledig tid)

Ni kan utforska Bay of Island. Ta en färja till Russell, kör längst The Ninety Mile Beach eller titta på delfiner. (F)

DAG 4 - AUCKLAND

Denna morgon besöker vi Waitangi Treaty Reserve som ha en historisk betydelse där dokumentet The Treaty of Waitangi var signerat. Ni har tid att utforska reservatet och ta in höjdpunkterna såsom det magnifika Maori War Canoe (Waka) och Meeting House (Marae). Njut av det vackra landskapet på tillbaka vägen. (F - M) Hotell: Mercure, Auckland.

DAG 5 - WAITOMO CAVES

Efter sightseeingen runt Auckland följer vi Waikato ån till Waitomo gruvorna. Därefter tar vi en tur på det fantastiska Glow Worm Grotto och avslutar med en sightseeing i Rotorua. På kvällen njuter vi av en Maori Hangi fest och konsert. (F - M) Hotell: Ibis, Rotorua, 2 nätter.

DAG 6 - ROTORUA

Idag besöker vi Agrodome Sheep Show och på eftermiddagen njuter vi av en ´ledig tid´. (F)

DAG 7 - ROTORUA - PICTON

Vi tittar på Huka Falls och besöker Taupo och kör längst kanten av sjön. Upptäck alpina landskapet av Mt. Ruapehu, Tongariro National Park och mjölkgårdar i Manawatu. Vi färdas längst Kapiti Coast till huvudstaden Wellington. (F - M) Hotell: Mercure Hotel Willis Street, Wellington.

DAG 8 - WELLINGTON - PICTON

Vi besöker Te Papa och museum av New Zealand. Vi tar en kryssning på Drottning Charlotte och därefter reser vi till sjöstaden Picton.
(F - M) Hotell: Beachcomber, Picton.

DAG 9 - ICTON - CHRISTCHURCH

Vi kommer på nära håll betrakta New Zealands pälssälar på Ohua Point, titta på valar i Kaikoura och vi reser över Canterbury Plains till Christchurch för en stadsrundtur. (F) Hotell: Ibis, Christchurch.

DAG 10 - MT. COOK

Ledig tid att shoppa eller bara njuta av dagen. Senare tittar vi på Lakes Tekapo och Pukaki och besöker The Church of the good Shepherd och njuter av den underbara landskapet i Mt. Cook National Park. (F - M) Hotell: Heritage Gateway Hotel, Omarama.

DAG 11 - DUNEDIN

Vår dag börjar längs Waitaki River med Waitaki Hydro Power Scheme och Benmore Dam. Vi färdas via Oamaru med sina berömda vita kalkstens byggnader till Dunedin, där vi njuter av en rundtur. Vi tar ledig tid på eftermiddagen där ni kan ta en Wildlife Cruise, besök Cadbury Chocolate Factory eller rida historiska Taieri Gorge Railway. (F - M) Hotell: Kingsgate Hotel, Dunedin.

DAG 12 - DUNEDIN - TE ANUA

Ledig tid på förmiddagen sedan tar vi och åker till Sheepfilled Farming till södra öns störrsta sjö och till staden Te Anua. En valfri rundtur på kvällen till Glow Worm Caves. (F - M) Hotell: Kingsgate Hotel, Te Anau.

DAG 13 - MILFORD SOUND

Vi reser från Fiordland National Park till Milford Ljud. Där bevittnar vi Mirror Lakes, Claudu Valley, The Chasm, Mitre Peak, Bowen Falls. Vi färdas längst Djävulens trappa och stränderna av Lake Wakatipu. Njut av en Queenstown rundtur vid ankomsten, följt av en middag med utsikt över sjön Wakatipu och Remarkables. (F - M) Hotell: Mercure Queenstown Resort, Queenstown, 2 nätter.

DAG 14 - QUEENSTOWN (på egen hand)

Utforska spännande Queenstown på egen hand - från vin och trädgårdsturer till jet båtturer och forsränning. För middag har du möjlighet att äta på Skyline Restaurang på Bob's Peak . Middags alternativet inkluderar Kiwi Haka Maori Show. (F)

DAG 15 - FOX GLACIER

Vårt första stopp är Arrowtown. Nästa är Cromwell och dess sensationella stenfrukter. Därefter är det en trio av sjöar - Lake Dunstan, Hawea och Wanaka. Vi reser genom Haast Pass och tittar på Thunder Creek Falls och tar en promenad i regnskogen. Slutstation är Fox Glacier, en sällsynt och fortfarande framåt Glacier (tillval Fox Glacier flyg). (F - M) Hotell: Heartland Hotel Fox Glacier, Fox Glacier.

DAG 16 - CHRISTCHURCH

Först besöker vi Hokitika, hem för native grönsten (jade) för ett besök på fabriken och titta på smyckes demonstration. Vi färdas vid kustområdet Greymouth sedan tittar vi på Pancake Rocks och Blowholes vid Punakaiki därefter återvänder vi till Christchurch. Hotell: Ibis, Christchurch. (F - M)

DAG 17 - AVRESA CHRISTCHURCH

Utforska Christchurch på egen hand och därefter blir ni transporterade till Christchurch flygplats. (F)

Prisuppgifter

Pris fr. 25.950:-

Detta ingår:

• Del i dubbelrum
• Måltider enligt program

(F-L-M = Frukost-Lunch-Middag som ingår)

Detta ingår inte:
• Flyg även inrikes flyg
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring
• Enkelrumstillägg
• Drycker
• Dricks

(Pris baserat på valutakursen från 15/9 2011)

Teknisk arrangör: AAT Kings


Vill du ha erbjudanden före alla andra?Närmaste butik


Läs senaste nyhetsbrevet
BIG Travels presentkort
BIG Travels online kataloger