Rovos Rail

(Resa på egen hand med valfri avresedag)

Skicka reseförfrågan
Exklusiv tågresa i solnedgång med Rovos Rail
Rovos Rail är ett av världens mest eleganta tåg, ett magnifikt sätt att färdas genom Sydafrika där en stor del av reseupplevelsen är själva tåget.

Loken är renoverade gamla ånglok och vagnarna är kopior av de klassiska vagnar som rullade i södra Afrika för mer än 100 år sedan. Det är storstilat och mycket smakfull inredning i mässing och ädelträ. Faciliteterna är anpassade för att matcha dagens generella mått och standard. Vagnarna är stabila och alla kupéer har luftkonditionering, privat badrum samt minibar med kylda drycker. Det serveras tre rätters luncher och middagar varje dag i restaurangvagnarna. Till måltiderna kommer man propert klädd, i kjol eller klänning för damerna och skjorta med slips för herrarna. Det finns även salongsvagnar(se bild) där man kan koppla av i stilfull miljö med en drink eller en kopp kaffe samtidigt som man betraktar det spektakulära landskapet. Utanför fönstret sveper savanner med vilda djur, dramatiska bergskedjor och stora vindistrikt förbi.

Tåget har tre klasser, Pullman där kupéernas storlek är 7 kvadratmeter, Deluxe där kupéernas storlek är 11 kvadratmeter samt Royal där kupéernas storlek är 16 kvadratmeter. Servicen ombord är ypperlig och man blir mycket väl omhändertagen av tågets värdar och värdinnor dygnet runt.

Tågkupé ombord Rovos Rail

Pretoria – Kapstaden och Kapstaden - Pretoria, är den klassiska sträckan som tar ca 50 timmar, dvs två nätter och tre dagar. Den inkluderar två stopp med utflykter längs vägen. Utflykt till Matjiesfontein, en historisk viktoriansk by som grundades 1890 samt utflykt till den före detta diamantgruvstaden Kimberley, med besök på diamantmuseum. Avgångar varje vecka.

Pretoria – Victoria Falls och Victori Falls – Pretoria går även den regelbundet och tar ca 50 timmar, dvs två nätter och tre dagar. En stor del av resan går genom Botswana och Zimbabwe. Avgångar ett par gånger i månaden. Inga avgångar i juni och juli.

Det finns ytterligare sträckor men som inte avgår regelbundet. Pretoria – Durban. Kapstaden – George, Pretoria - Swakopmund och Kapstaden – Dar es Salaam. Det går även att göra resorna i motsatt riktning.

Prisuppgifter

Resans pris: 13.900:-


Detta ingår:

• Del i dubbelrum enligt program
• Frukost
• Kapstaden-Pretoria, Pullmanklass

Detta ingår inte:
• Flyg
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring
• Enkelrumstillägg
• Dricks


Vill du ha erbjudanden före alla andra?Närmaste butik


Läs senaste nyhetsbrevet
BIG Travels presentkort
BIG Travels online kataloger