Eilat med Jerusalem

BIG Holidays logo

Antal dagar: 8


Skicka reseförfrågan
 

Paketresa till Eilat med Jerusalem och Döda Havet. Här kombinerar vi spännande och intressanta dagar i den fantastiska staden Jerusalem med lata dagar i Eilat vid Röda Havet.

I Jerusalem bor vi på Hotel Jerusalem Gate och i Eilat bor vi på Leonardo Royal Resort Hotel, som ligger vid Eilats Marina bara några minuters promenad från stranden.

Program

Klagomuren
Klagomuren
Heliga gravens kyrka
Heliga gravens kyrka
Bada och flyt i Döda havet
Bada och flyt i Döda havet
Korallrev i Eilat
Korallrev i Eilat
Dag 1

Vi flyger till Tel Avivs flygplats Ben Gurion och börjar med två nätter i den Gyllene staden Jerusalem som är en helig stad för tre världsreligioner, Judendom, Kristendom och Islam. Vi bor på Hotel Jerusalem Gate och vår svensktalande guide tar oss med på utflykter till de välkända platserna innanför och utanför de mäktiga stadsmurarna som omgärdar Gamla Sta'n.

Dag 2

Det ligger en magi i luften över Gamla Sta'n i Jerusalem som inte finns någon annanstans i världen. Kanske beror det på de mäktiga stenmurarnas och antika byggnadernas ärorika historia, eller den andliga atmosfären som omger de judiska, kristna och muslimska religionernas heliga platser. Jerusalems förtrollande kraft kan också komma från dess färgrika marknader och smala gränder, eller från stadens dynamiska historia – en historia sammanflätad utav krig och fred, kärlek och hat, förstörelse och återuppståndelse.
Efter frukost tar vår buss oss upp på Olivberget där vi kan njuta av utsikten över staden. Vi promenerar nedför berget till Getsemane trädgårdar och fortsätter till en av de gamla stadsportarna, Lejonporten. Innanför murarna är det som att stiga in i en annan värd. Tillsammans vandrar vi längs Via Dolorosa till Golgata där den Heliga Gravens Kyrka är byggd. Under eftermiddagen promenerar vi vidare till de judiska kvarteren och avslutar vid Västra muren, även kallad Klagomuren.

Dag 3

 Idag reser vi till Zion-berget och kan även här njuta av utsikten över Gamla Sta'n. Här besöker vi bl.a. platsen för "Den sista måltiden" och Kung Davids grav, innan vi lämnar Jerusalem och reser mot jordens lägsta punkt, Döda Havet. Här finns möjlighet att bada, eller snarare flyta, i det salta vattnet. Vi fortsätter sedan söderut genom den säregna Negevöknen till Eilat. Eilat är den sydligaste staden i Israel, är en unik oas vid Röda havet och ett perfekt semesterparadis med mer än 350 soldagar om året.

Dag 4-7

 De lugna klara vattnet i Röda havet är en härlig upplevelse - hisnande vackra korallrev och en förtrollad undervattensvärld, med tusentals sorter av fisk och andra marina livsformer. Det är en underbar och minnevärd upplevelse att se det färgglada undervattenslivet och på land de annorlunda ökenlandskapen. I Eilat kan man sola och bada året om. Här finns vackra stränder och några av världens bästa dykställen, där man med fördel även kan snorkla längs stranden och njuta av de färgglada korallreven. Strax söder om staden finns Coral Reserve med sitt undervattensobservatorium och i närheten ligger Dolphin Reef med dess delfinstim.

Ett brett utbud av restauranger tillfredsställer alla smaklökar och staden erbjuder även pulserande klubbar, färgstarka affärer och en strandpromenad längs den norra kustlinjen som under sommaren kantas av livliga basarer. Kings City, en högteknologisk nöjespark baserad på bibeln och bibelhistorier, är bara en av de många familjeattraktionerna.

Norr om staden, mellan de nakna Eilatbergen i Aravaområdets karga öken, hittar man flera vackra naturområden såväl som arkeologiska och historiska platser. Eilat är därför en utmärkt utgångspunkt för bergsutflykter såsom kamelridning eller guidade rundturer med jeep, eller en dagsutflykt till klippstaden Petra i Jordanien. 


Prisuppgifter

Pris från: 7.050:-

Detta ingår:
• Reguljärflyg t/r till Tel Aviv samt inrikesflyg Eilat-Tel Aviv
• Flygskatter
• Inkvartering i dubbelrum inkl. frukost
• Två dagars sightseeing med svensktalande guide
• Alla transporter enligt program

Detta ingår inte:
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring
• Enkelrumstillägg
• Dricks

Datum Avreseort Pris
12/1-19/1 fr. Köpenhamn fr. 10.100:-  
12/1-19/1 fr. Göteborg fr. 10.400:-  
12/1-19/1 fr. Stockholm fr. 7.050:-  
9/2-16/2 fr. Köpenhamn fr. 10.100:-  
9/2-16/2 fr. Göteborg fr. 10.300:-  
9/2-16/2 fr. Stockholm fr. 10.300:-  

 

Teknisk arrangör: King Tours


Vill du ha erbjudanden före alla andra?Närmaste butik


Läs senaste nyhetsbrevet
BIG Travels presentkort
BIG Travels online kataloger