Jordanien - Klassisk rundresa

BIG Holidays logo

Antal dagar: 10

Skicka reseförfrågan
 
Jordanien är inte så gammalt som modern stat, men har en historia och kultur som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Här finner ni kultur och äventyr i olika former. Biblisk historia, gömda städer, ruinstäder, spektakulära ökenlandskap och mycket mer. Denna rundresa bjuder på minnesvärda möten med ovärderliga kulturskatter.

 

Program

Jerash Jordanien
DAG 1 - ANKOMST AMMAN

Avresa från Skandinavien med reguljärflyg till Jordaniens huvudstad Amman. Transfer till hotellet.

DAG 2 - JERASH

Direkt efter frukost börjar vårt äventyr. Vi börjar med en stadsrundtur i Amman där vi bl.a. får se Citadellet. Därefter bär det av till en av världens bäst bevarade romerska huvudstäder i Dekapolisområdet, Jerash. Staden gömdes under århundraden i sand innan den grävdes ut och restaurerades. Den är ett utmärkt exempel på hur en romersk stad var uppbyggd. Vi finner befästningar, tempel, bad, kolonnkantade gator, teatrar, affärer och sofistikerade vattenledningsverk. Att vandra genom Jerash är som att färdas tillbaka i tiden. Tillbaka på hotellet äter vi middag.

Mountains of Abarim
DAG 3 - AMMAN - DÖDA HAVET - MADABA - MOUNT NEBO - KERAK - PETRA

Efter frukost Reser vi till världens lägsta punkt Döda Havet. Där ska vi besöka platsen där Johannes Döparen döpte Jesus. Vi reser vidare upp Mount Nebo, där Moses stod och såg ut över det förlovade landet. Vi tar den 5000 år gamla ”Kings Highway” via Madaba, där den mest kända mosaiken är den palestinska kartan som föreställer det heliga landet och dess omgivningar. På vår väg söderut besöker vi också den välbevarade korsriddarborgen Kerak. Den byggdes för att skydda det romerska rikets gränser och handelsvägarna till Röda Havet. Borgen var på sin tid ett av korsfararnas starkaste fästen från Aqabaviken upp till Turkiet. Utsikten är vidunderlig. På kvällen når vi vårt hotell i Petra för middag och en god natts sömn.

DAG 4 - PETRA

Petra är den kanske mest fascinerande platsen i Jordanien och ett av världens sju nya underverk. Klippstaden som grundades av det arabiska nomadfolket nabatéerna, är uthuggen ur den lax- och kanelfärgade sandstenen. Det som gör Petra så mystiskt är dess läge djupt inne i ett smalt bergspass mellan branta klippor. Under vår guidade tur får vi se de största sevärdheterna och bakom nästan varje hörn väntar en överraskning. Hel oförglömligt! Petra kan inte beskrivas i ord – det måste upplevas. Middag och övernattning på hotellet.

DAG 5 - PETRA - WADI RUM - AQABA

Vi lämnar Petra, men det finns mer att uppleva. Idag åker vi till det dramatiskt ökenlandskap i beduinernas ökendal, Wadi Rum. Än idag lever här beduinstammar som försöker bevara sina uråldriga traditioner. Under vår Jeep-safari får vi uppleva den märkliga naturens skiftningar och uppleva det som även fascinerade Lawrence av Arabien. På kvällen checkar vi in på vårt hotell i Aqaba, där vi även äter vår middag.

Kamel i Jordanien
DAG 6 - 7 - AQABA

Under två dagar njuter vi av sol och bad i Aqaba vid Röda havet. Middag på hotellet.

DAG 8 - AQABA - DÖDA HAVET

Efter frukost reser vi till jordens lägsta punkt, Döda havet. Här får vi möjlighet att flyta som en kork i det salta vattnet. Vattnet här har en otrolig flytkraft tack vare den höga salthalten, som är fyra gånger högre än vanligt havsvatten. Middag på hotellet.

DAG 9 - DÖDA HAVET

Idag har vi ytterligare en dag på oss att utnyttja hotellets SPA-avdelning och bara njuta. Middag på hotellet.

DAG 10 - DÖDA HAVET - AMMAN

Transfer till Ammans flygplats och sedan är det dag av ta farväl av detta fascinerande, magiska land. Reguljärflyg till Skandinavien.

 

 

Prisuppgifter

Pris från: 18.900:-

Detta ingår:
• Flyg från Stockholm, Göteborg eller Kastrup 
• Del i dubbelrum på 4-5 stjärnigt hotell
• Frukost + middag
• Sightseeing och inträden enl. program 
• Lokal guide

Detta ingår inte:
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring
• Enkelrumstillägg 4400:-
• Dricks
• Drycker

 

Teknisk arrangör: King Tours


Vill du ha erbjudanden före alla andra?Närmaste butik


Läs senaste nyhetsbrevet
BIG Travels presentkort
BIG Travels online kataloger