Brasilien runt

BIG Holidays logo

Antal dagar: 15
Avgångsdatum 2013:  1 november
Avgångsdatum 2014:  31 januari, 7 mars

Boka knapp
Resväg - Brasilien runt
Följ med på en fantastisk rundresa i Brasilien. Vi har valt ut de vackraste och intressantaste platserna i Brasilien. Vi inleder i den spännande storstaden Rio de Janeiro med de välkända stränderna Copacabana och Ipanema. Därefter ser vi det storslagna Iguaçufallet och besöker även Paraguay och Argentina. Vistelsen på en ekologisk djungellodge i Amazonas regnskog är en av resans verkliga höjdpunkter. Vi är med på flera spännande och intressanta utflykter bl.a. så fångar vi en kajman. Därefter avslutar vi resan i den före detta huvudstaden Salvador känd för sin speciella atmosfär och sina många kyrkor.

 

Dag 1 Sverige - Rio de Janeiro

Efter anslutning från Sverige så flyger vi med TAM från Frankfurt eller London till Rio de Janeiro.

Dag 2 Rio de Janeiro

Ankomst till Rio tidigt på morgonenför fyra fantastiska dagar i en av de vackraste städerna på jorden. På kvällen träffas vi för en brasiliansk välkomstdrink, Caipirinha, på en trevlig restaurang i Copacabana.
Vi bor på Hotel Astoria. 

Dag 3 Rio de Janeiro

Besök på Hippiemarknaden på Ipanema. Rioborna kallas för Cariocas och de tillbringar gärna helgerna på någon av de många stränderna som omger staden. Det är mycket folk på Copacabana och Ipanema året om. Trafiken är avstängd på söndagar och vi går tillsammans en härlig söndagspromenad och upplever det behagliga strandlivet. För de fotbollsintresserade finns oftast möjlighet att se något av Rios storlag i en hemmamatch på söndagseftermiddagen.

Dag 4 Rio de Janeiro

Vi gör en intressant stadsrundtur i centrala Rio de Janeiro. Vi ser bland annat Sambodromo, fotbollsstadion Maracana samt katedralen. Utflykten avslutas med linbanefärd upp till Sockertoppen.

Dag 5 Rio de Janeiro

Dagens utflykt går till berget Corcovado med Kristusstatyn. Kristusstatyn är utsedd till ett av världens sju nya underverk och utsikten från det 700 meter höga berget är enastående. Eftermiddagen på egen hand.
Lunch ingår.

Dag 6 Foz do Iguaçu

Inrikesflyg till Foz do Iguaçu. Det stora vattenfallet är en av Brasiliens största turistattraktioner, beläget vid Iguaçufloden på gränsen mellan Argentina och Brasilien. Iguaçu betyder det stora vattnet på Guariniindianernsa språk. Dånet från fallen kan höras på flera mils avstånd. Utflykt på eftermiddagen till fallens brasilianska sida där vi har en fantastisk utsikt över dem.
Vi bor på Hotel Carima.

Dag 7 Foz do Iguaçu

Utflykt till Argentina och fallens argentinska sida på förmiddagen. Vid Djävulens Strupe har vi det 80 meter höga fallet rätt under oss. Vill man komma riktigt nära inpå fallet och inte är rädd för att bli blöt, så finns möjlighet att göra detta med en gummiflottetur in under fallen.  Eftermiddagen på egen hand.  Lunch ingår.

Dag 8 Amazonas

Flyg till Manaus via Sao Paolo. Amazonas regnskog är en av resans verkliga höjdpunkter. Vi passerar Meeting of Waters där de två bifloderna Rio Negro med svart vatten och Rio Solimoes med brunt vatten flyter jämte varandra i flera kilometer utan att blandas. Har vi tur så ser vi också någon av de rosa delfinerna som brukar synas i floden. Transfern tar ca 3,5 timme till den ekologiska djungellodgen.
Middag ingår.
Vi bor på Amazon Lodge.

Dag 9 Amazonas

På Amazon Lodge har vi ett fullspäckat program med massor av intressanta utflykter och kanotturer i den natursköna omgivningen. Det är en härlig känsla att vara i djungeln och känna de tropiska dofterna och höra alla ljuden. Vi ser fåglar och hör hela tiden deras sång. På den lärorika djungelpromenaden på förmiddagen får vi lära oss om djungeln och lite om indianernas hemligheter och knep för att överleva där. På eftermiddagen gör vi en utflykt med båt genom översvämmade skogar så kallade Igapos och Igarapes. På kvällen nattutflykt där vi får chansen att uppleva hur djungeln är efter mörkrets inbrott. Guiden lyser med ficklampan längs vattenbrynet för att hitta de lysande kajmanögonen. Guiden fångar sedan kajmanen genom att ta ett stadigt tag runt munnen så att den inte kan bitas. När alla har sett den så släpper han tillbaka den i vattnet igen. En annan höjdpunkt brukar vara ett dopp i Rio Negros svarta sötvatten.
Helpension ingår.

Dag 10 Amazonas

Soluppgångstur för de som önskar. På förmiddagen intressant hembesök hos Caboclo (lokalbefolkningen) där vi får se hur de lever och vad de lever av. På eftermiddagen får alla deltagare möjlighet att fiska den legendariska pirayafisken. Förutom fisket kan alla njuta av den fantastiska naturen.
Helpension ingår.

Dag 11 Salvador

Återresa till Manaus under förmiddagen. Innan vi åker till flygplatsen hinner vi med ett kort besök på det världsberömda Operahuset Teatro Amazonas. Under gummirushen i slutet av 1800-talet byggdes denna fantastiska byggnad mitt ute i djungeln. Mäktiga gummibaroner specialimporterade samtliga delar från Europa. På eftermiddagen flyger vi till Salvador dit vi kommer sent på kvällen.
Vi bor på Sol Vitoria Marina.

Dag 12 Salvador

Vi avslutar resan med tre dagar i Salvador i delstaten Bahia. Salvador är den staden i Brasilien som har tagit störst intryck av det afrikanska arvet och av alla de slavar som en gång i tiden hämtades från Afrika. Maten är välkryddad och musiken rytmisk. Staden kallas även kyrkornas stad för att den har fler än 300 kyrkor - en för varje dag. Vi gör en stadsrundtur och besöker bland annat den gamla stadsdelen Pelourinho som ligger i den övre stadsdelen med många trånga gränder och vackra hus. Vi ser även Caipoiera, en klassisk combatdans, utföras av unga vältränade dansare utanför Mercado modelo samt åker en gigantisk hiss mellan den övre och undre stadsdelen. Stadsrundturen avslutas med ett besök i San Franciscokyrkan. 

Dag 13 Salvador

Dagen fri för egna aktiviteter som till exempel en avkopplande båtresa med badstopp i skärgården. Avslutningsdrink i Pelourinho på kvällen.

Dag 14 Salvador

Förmiddagen fri för egna aktiviteter. Hemresan påbörjas på eftermiddagen och vi flyger först till Sao Paolo för att byta plan och fortsätta mot Europa.

Dag 15 Sverige

Ankomst till Sverige på kvällen efter byte i Frankfurt eller London.


Prisinformation

Resans pris: 35.880:- per person

Enkelrumstillägg: 4.150:-

Detta ingår:
•  Flyg t/r till Brasilien med TAM med anslutning från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.
• Boende med del i dubbelrum.
• Svensk färdledning i Brasilien, utflykter och måltider enligt program ovan.
• Frukost samtliga dagar och helpension i Amazonas.
• Samtliga flygresor, flygskatter och transfers ingår

Detta ingår inte:
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring
• Enkelrumstillägg 4.150:-
• Dricks
• Drycker 


Möjlighet att förlänga resan med några härliga dagar på vackra ön Morro de Sao Paulo utanför Salvador eller på Blue Dream Resort utanför Natal. Begär offert!

Observera att pris och färdplan kan komma att ändras på grund av omständigheter som går utanför Sydamerikaexpertens kontroll. Detta kan vara till exempel flygtider, valutakurser, väderförhållanden, myndighetsdirektiv, strejker mm.

Teknisk arrangör: Sydamerikaexperten AB


Vill du ha erbjudanden före alla andra?Närmaste butik


Läs senaste nyhetsbrevet
BIG Travels presentkort
BIG Travels online kataloger