Chile, Argentina & Brasilien

BIG Holidays logo

Antal dagar: 15
Avgångsdatum 2013: 24 oktober, 28 november
Avgångsdatum 2014: 24 januari, 6 mars

 

Program

Karta över resvägen
Ni får följa med på en härlig rundresa till de södra delarna av Sydamerika, där vi besöker fyra länder. Resan är mycket innehållsrik med besök i de båda huvudstäderna Santiago och Buenos Aires. Vi gör en oförglömlig bussresa över Anderna till vindistriktet Mendoza, samt ser de mäktiga Iguassufallen. Vi gör även en dagsutflykt till Paraguay. Nytt från tidigare år att vi väljer att bo i Vina del Mar vid kusten istället för i Santiago.

DAG 1 - Sverige - Frankfurt

Vi flyger på kvällen med Tam från Frankfurt efter anslutningar från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn

DAG 2 - Santiago och Vina del Mar

Vi kommer till Sao Paulo på morgonen och åker vidare till Santiago på förmiddagen. Efter att alla hämtat väskorna åker vi mot kusten och Vina del Mar, till vårt hotell för incheckning. Eftermiddagen är sedan fri för att ta igen sig efter flygresan, eller varför inte vandra runt lite i Vina del Mar. Vina del Mar är en av de populäraste semesterorterna i landet. För ca 100 år sedan var det en stor vingård som ägdes av en av Chiles mest framstående familjer. Idag är det en elegant sommarstad med fina hotell och mängder av vackra trädgårdar. Det är inte för inte som Vina del Mar kallas för "The Garden City". Säsongen är mellan december och mars, och då är de många stränderna välbesökta. På kvällen möts vi över en välkomstdrink på en trevlig restaurang. Hotel San Martin

DAG 3 - Valparaiso

På förmiddagen intressant stadsrundtur i Valparaíso som är med på Unescos världsarvslista. Den övre delen består av 40 kullar och är mycket vacker med färgglada trähus och vindlande gator. Här fungerar fortfarande ascensores, bergbanor som en länk mellan den övre och nedre delen av staden. På eftermiddagen möjligt att på egen hand utforska Viña del Mar och ta ett dopp i Stilla Havet. Hotel San Martin. Lunch ingår.

DAG 4 - isla negra

Dagens utflykt blir en halvdagstur till nationalskalden Pablo Nerudas hem Casa Isla Negra, som ligger vid kusten i Isla Negra. Huset är idag ett museum och är underbart vackert beläget. Pablo Neruda som var författare och politiker fick 1971 nobelpriset i litteratur. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i Vina del Mar. Hotel San Martin

DAG 5 - santiago

Idag bär det av till huvudstaden Santiago. Vi gör en stadsrundtur och får bland annat se kyrkor och koloniala byggnader samt det berömda presidentpalatset där kuppen mot Allende ägde rum 1973 under bstadsrundturen. Lunch ingår. Vi bor på Hotel Providencia i den trevliga stadsdelen Providencia.

 

Brasilien stad
DAG 6 - Vina del Mar - Mendoza

Idag lämnar vi Vina del Mar och Chile för att ta oss till Argentina. Vi åker en oförglömlig och mycket vacker resa österut med reguljär buss, genom Anderna till Mendoza. Naturen är mycket omväxlande, och vi börjar med att åka genom ökenartad stäpp som då och då varvas med välmående jordbruksbygd. Vi åker uppför Anderna och strax innan gränsen till Argentina når vi Portillo som är en känd skidort. Nu är vi cirka 3000 meter över havet. Efter ett tag kan vi se Aconcagua med sin vita topp. Det är Amerikas högsta topp med sina 6960 meter över havet. Vi följer Mendozafloden och anländer till staden efter en dagstur med fantastiska vyer. Hotel Aconcagua.

DAG 7 - Mendoza

Mendoza är känt för sina goda viner, och att vara där utan att besöka en vingård är omöjligt. Vi kommer idag att besöka två olika vingårdar och får givetvis vara med på vinprovning. Det är mycket som stämmer i Mendoza för att göra det idealiskt för odling av druvor. Där är framför allt ett gynnsamt klimat samt en god jordmån. Men man har också satsat på avancerad teknologi samt konstbevattning. Detta har medfört att Mendoza idag har mycket gott rykte om sig som vinproducent. Hotel Aconcagua.

DAG 8 - Mendoza - Buenos Aires

Efter frukost tar vi oss till flygplatsen för att flyga till Buenos Aires. Vid ankomst till Buenos Aires får vi transfer till vårt hotell. Eftermiddagen är sedan fri för egen tid. Hotel de Las Americas.

DAG 9 - Buenos Aires

På förmiddagen gör vi en stadsrundtur i Buenos Aires. Vi åker bland annat på Avenida 9 Julio som förmodligen är världens bredaste gata med 20 filer. Vi får se vackra koloniala byggnader, vissa av dem palatsliknande som till exempel regeringsbyggnaden Casa Rosada. Stadsdelen La Boca är mycket trevlig med alla sina färgglada hus och den gamla hamnen är värt ett besök. Eftermiddagen är sedan på egen hand. Hotel de Las Americas.

Iguassufallen
DAG 10 - Buenos Aires

Dagen är fri för egna utflykter som till exempel Uruguay eller Tigerdeltat eller varför inte ta taxi till La Boca och njuta av tangon och folklivet. Vi möts igen på kvällen för att njuta av en tangoshow. Hotel de Las Americas.

DAG 11 - Pampas

Efter frukost åker vi ut på Pampas, denna stora vidsträckta slätt. Vi besöker en estancia där vi får se hur gauchos (cowboys) lever. Vi får se deras skicklighet på hästryggen, och kanske prova på själva också. Det bjuds på en stor barbequelunch och uppvisning av gauchos. Hotel de Las Americas.

DAG 12 - Buenos Aires - Puerto Iguazu

På förmiddagen blir vi körda till flygplatsen för att flyga till Iguassufallen. Dessa mäktiga vattenfall består av 275 olika fall och delas av Argentina och Brasilien. Det största fallet Garganta del Diablo är på över 80 meter. På eftermiddagen besöker vi fallen från den argentinska sidan där man har chans att komma dem riktigt nära. Efter att vi sett fallen åker vi till vårt hotell som ligger på den brasilianska sidan. Hotel Bristol Carima.

DAG 13 - Iguassufallen och Paraguay

Efter frukost skall vi idag besöka fallen från den brasilianska sidan. Här ser vi fallen från en annan vinkel och får en helhetssyn av dem. På eftermiddagen åker vi över till Ciudad del Este i Paraguay, som är en tullfri stad. Hit åker många brasilianare och argentinare för att handla billigt. Paraguay är ett av de minst utvecklade länderna i Sydamerika och det är intressant att se något som är så annorlunda det vi tidigare sett. Hotel Bristol Carima. Lunch ingår.

Vina Del Mar
DAG 14 - Foz do Iguacu - Frankfurt

Förmiddagen är fri för egna aktiviteter. På eftermiddagen börjar resan hem igen. Planet går via Sao Paolo till Frankfurt. För den som vill finns möjlighet att förlänga vistelsen i Brasilien. Resan går att förlänga på egen hand med tex fyra nätter i Rio de Janeiro på Hotel Astoria Palace.

DAG 15 - Frankfurt - Sverige

Vi anländer till Frankfurt på eftermiddagen lokal tid för att där byta till planen som tar oss hem till Sverige. Vi landar sedan i Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn fram på kvällen.

Resan går att förlänga på egen hand med till exempel fyra nätter i Rio de Janeiro på Hotel Astoria Palace. Pris 5.500 kr med boende i dubbelrum. Transfers ingår. Enkelrumstillägg 4.000 kr

Prisuppgifter

Resans pris: 35.930:- per person

Detta ingår:
• Flyg från Stockholm, Göteborg eller Kastrup
• Frukost + 3 luncher enligt program
• Del i dubbelrum

Detta ingår inte:
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring
• Enkelrumstillägg 5900:-
• Dricks
• Drycker 

Observera att pris och färdplan kan komma att ändras på grund av omständigheter som går utanför BIG Travels kontroll. Detta kan vara till exempel flygtider, valutakurser, väderförhållanden, myndighetsdirektiv, strejker mm.

Vid anmälan till resa erlägges en anmälningsavgift på 1 500 kr. Denna avgift avdrages vid slutlikviden som ska göras 35 dagar före avresan, alternativt tidigare beroende på det valda flygbolagets biljetteringsvillkor.

Teknisk arrangör: Sydamerikaexperten AB


Vill du ha erbjudanden före alla andra?Närmaste butik


Läs senaste nyhetsbrevet
BIG Travels presentkort
BIG Travels online kataloger