Rundresor i Sydamerika med Swanson´s

Sydamerika lockar allt fler. Swanson´s har nu tre olika rundresor med svensk guide. Omfattande program, sightseeing på alla platser, oftast halvpension och förstklassiga hotell ingår! Swanson's är specialister och deras resor erbjuder det bästa av Amerika.

Karta över Swanon´s rundresor i Sydamerika

Sydamerikas ABC, 15 dagars rundresa

Argentina, Brasilien och Chile. Dessa tre länder upptar nästan 75 % av hela Sydamerika och erbjuder tillsammans fantastiska upplevelser. Rundresan ger ett verkligt smakprov på Sydamerika och dessutom till ett pris som gör kontinenten överkomlig för de flesta.

Vi upplever tre länder, med tre spännande storstäder som var och en har helt olika kultur, historia, arkitektur och utstrålning. Det blir också möte med Sydamerikas storslagna natur, Stilla havet, dramatiska Anderna och mäktiga Iguassufallen.

Resan börjar i Santiago med besök i Valparaiso och Vina del Mar. En spännande bussresa över de vackra och dramatiska Anderna som kulminerar med 29 hårnålskurvor när vi tar oss upp för en mäktig bergsrygg. Mendoza är centrum för Argentinas stora vinodlingar.

Buenos Aires är en synnerligen trevlig bekantskap. Sightseeing, tango, besök på Pampas med mera. Extra utflykt till Uruguay för den som önskar. Tropisk värme och ett av världens mäktigaste vattenfall väntar i Iguassu.

Resan avslutas i Rio de Janeiro, Sydamerikas mest kända stad. Sol, bad, strand och storslagna vyer från Sockertoppen och Jesusstatyn.

Reslängd 15 dagar.

Klicka här för dag-för-dag program

Dag för dag

 Dag 1. Skandinavien - Santiago de Chile
 
Sent på eftermiddagen anslutande flyg till Paris där vi bordar Air France stora Boeing 777 för en nonstopflygning. M.
 
 Dag 2. Santiago de Chile
 
Efter frukost landar vi i Santiago de Chile. På transfern in till hotellet gör vi en kortare sightseeing och bekantar oss med staden som ligger i en gryta omgiven av berg. Santiago är Chiles absoluta centrum med nästan 6 miljoner invånare. Staden är europeisk med många klassiska byggnader. Staden grundades 1541 och är i dag en modern storstad med breda boulevarder och glasklädda skyskrapor. Vi ser historiska monument, koloniala byggnader och presidentpalatset La Moneda, känt från 1973 års turbulenta händelser och vi ser statyn av Alliende. Lunch på hotellet. F. L.
 
 Dag 3. Valparaiso
 
Mot Stilla Havet! Vi passerar ett av Chiles främsta vinområden, men här odlas även bl.a. avokado och oliver. Vi gör ett kort stopp i Vina del Mar. Fina stränder men kallt vatten. Vidare till det nästan sägesomspunna Valparaiso. Denna gamla hamnstad spelade en stor roll innan Panamakanalen byggdes. Alla fartyg mellan Europa och Amerikas västkust stannade till här. För oss svenskar har Evert Taube satt staden på karta genom "Vals i Valparaiso".
 
 Valparaiso är byggd på bergssluttningarna mot havet. Många kvarter är mycket charmiga med vackra byggnader i regnbådens alla färger. Flera lokala bergbanor tar stadsborna uppför slänterna. Besök i nobelpristagaren Pablo Nerudas hem och så promenerar vi runt i de pittoreska kvarteren och hinner även med en lunch innan vi återvänder till Santiago. F. L.
 
 Dag 4. Santiago - Mendoza
 
En dramatisk och spännande dag väntar. Via ganska frodiga dalar med odlingar för vindruvor, vin, aprikoser med mera når vi de mäktiga Anderna. Till en början följer vi dalgångar och klättrar så sakta, sedan känns Anderna oöverstigliga. 29 hårnålskurvor väntar och vi tar oss rakt upp för en mäktig bergssida till ett pass på över 3 000 meter. Här högt uppe ligger gränsen till Argentina. Vägen är den stora pulsådern för hela Argentina för att nå en hamn vid Stilla Havet och lastbilar bildar ett lämmeltåg.
 
 Den amerikanska kontinentens högsta berg Aconcagua (6 959 meter) kan ibland ses från vägen. Naturen på argentinska sidan är bergig, torr, dammig, karg och ödslig men fortsatt dramatisk. Vägen sänker sig lite långsammare på den argentinska sidan och mynnar ut i en högplatå. På eftermiddagen når vi Mendoza. Inkvartering på Executive Plaza som ligger mitt i staden. F. L.
 
 Dag 5. Mendoza
 
Staden grundades redan 1561 men jordbävningar har gjort att det inte finns mycket kvar av de koloniala byggnaderna. Många parker och gator kantas av träd, dels för att skydda mot solen men också för att förbättra luftkvaliteten. Hela platån är torr och man förlitar sig helt på vatten från snön i Anderna som via ett omfattande kanalsystem förser både staden och vingårdarna med vatten.
 
 Mendoza är Argentinas vincentrum och inte bara Malbec framställs. Över 900 vingårdar finns i området. Flertalet har mycket bra och intressanta rundvandringar och provsmakningar. Vi besöker en stor och modern samt en äldre vinodling och äter även lunch. Staden har ett enormt utbud av restauranger, kaféterior och barer och huvudgatan kantas av trottoarserveringar. F. L.
  
 Dag 6. Mendoza - Buenos Aires
 
På förmiddagen en kort flygning till Buenos Aires. Argentina var Evert Taubes favoritland. Buenos Aires är nog den mest underskattade storstaden i världen. Staden känns både europeisk och exotisk och här finns allt. Inkvartering på Hotel Pestana direkt vid Avenida 9 de Julio, stadens huvudgata och världens bredaste aveny. Efter incheckning samlas vi för en gemensam promenad i omgivningarna.
 
 Det är lätt att hitta, promenadvänligt, utmärkt shopping och minst fem kaféer i varje kvarter. Vi promenerar längs Avenida 9 de Julio, vidare i stadsdelen Retiro, ser Plaza de Liberator San Martin, går längs shoppinggatan Florida och vi stannar till och tar en fika.På kvällen middag och uppvisning av den genuina och sensuella tangon, där både musiken och dansen sprider välbehag. F. M.
 
 Dag 7. Buenos Aires
 
Buenos Aires är en trevlig bekantskap belägen vid Rio de la Plata. Vi gör en rejäl sightseeing. Vid Plaza de Mayo, som är hjärtat i staden, hittar vi stadshuset, presidentpalatset Casa Rosada och den pampiga katedralen Metropolitana där landsfadern San Martin ligger begravd. Puerto Madero är omgjorda kvarter i hamnområdet, i dag ett av de mest exklusiva områdena med utmärkta restauranger och lyxiga bostadshus. Den nya bron Puente de la Mujer bildar silhuetten av ett tangopar.
 
 Recoleta är också ett av de mer exklusiva områdena och ett måste är Recoleta-kyrkogården, en kyrkogård med mausoleer så eftertraktade att de kostar som en mindre lägenhet. Här finns bl.a. Eva Perons gravvård. Vi ser även stadsdelen Boca, hemvist för ett av Sydamerikas mest kända fotbollslag (Maradonas klubb) och här hittar vi också fantastiskt färgglada kvarter, gatumusikanter och antagligen par som dansar tango. Turen avslutas med gemensam lunch. F. L.
 
 Dag 8. Pampas
 
Argentina är drygt fem gånger så stort som Sverige och 35 % av landets befolkning bor i stor-Buenos Aires. Pampas är landets motsvarighet till den amerikanska prärien och på lågslätten produceras världens bästa kött, enligt argentinarna. Vi besöker en estancia och bjuds på en fantastisk grillunch, parillada, allt kan grillas! Nationaldrycken , förutom vin, är mate-te, löv från ett träd av pilsläktet, som man dricker med sugrör ur små kalabasskärl. Efter lunch uppvisning av gauchos, argentinsk cowboy. F. L.
 
 Dag 9. Urugay
 
Andra sidan Rio de la Plata ligger Uruguay. Vi tar Buquebus, en snabbfärja, över världens bredaste flod, cirka 200 km. Staden Colonia finns med på Unescos världsarvslista och under 1500- och 1600-talen byggdes den av både portugiser och spanjorer. Både den lite mer nybyggda delen och den gamla delen är charmig med trädbevuxna gator och ger en helt annan bild av Sydamerika än de stora städerna vi besöker. Utflykten beställes/betalas i Sverige och utöver båtfärd och sightseeing ingår lunch.
 
 De som ej väljer Uruguay får en heldag till egna strövtåg i Buenos Aires. Staden är promenadvänlig och lätt att hitta i. Utmärkt shopping till bra priser. Staden har över 10 000 restauranger och 13 000 kaféer och mat och dryck är ett allvarligt ämne. F.
 
 Dag 10. Buenos Aires - Iguassu Falls
 
På morgonen flyg in över Argentinas täta djungelområde. Transfer över Iguacufloden till Brasilien där vi direkt gör en sightseeingtur. Floden Iguazu rinner "avigt" från havet och inåt land och bildar tidvis gränsflod mellan Argentina och Braslien. Innan den rinner ut i Paranafloden har det skapats ett av världens mäktigaste vattenfall bestående av cirka 275 separata fall, cataratas. 75 % av fallen ligger på argentinska sidan men man har bästa utsikten från Brasilien. Här kan man ta en hiss ner till en mellanplatå och på gångvägar ta sig ut i fallen. Även en amatör kan få fantastiska bilder. Största fallet, Devils Throat, syns bra från gångvägarna. Inkvartering på Bristol Viale. F. M.
 
 Dag 11. Iguassu Falls - Rio de Janeiro
 
Strax norr om Iguazu Falls ligger Paraguay och på gränsen finns världens största kraftverk. Itaipu, vars generatorer producerar mer än Sveriges totala elproduktion. Utflykten beställes i Sverige. Vi besöker ett unikt "fågelreservat". Man promenerar i gigantiska fågelburar och kan se färgsprakande fåglar i sina naturliga miljö. Vid lunchtid transfer till flygplatsen och på eftermiddagen landar vi i Rio de Janeiro, en stad vars namn har en sådan dragningskraft. Inkvartering på Porto Bay. F.
 
 Dag 12. Rio de Janeiro
 
De som är födda i Rio kallas cariocas och de kan lyriskt beskriva att Gud skapade övriga världen på sex dagar och den sjunde dagen ägnade han helt åt Rio. Allt i Rio cirklar kring de dramatiska bergen och inbjudande stränderna. Bara solen tittar fram är det fullt på stränderna, sol, bad, vattensporter och så naturligtvis fotboll. Här grundläggs nya VM-guld och speciellt nu när Rio skall få arrangera både OS och fotbolls-VM. De många bergen gör att staden aldrig känns så ofantligt stor som den är i verkligheten.
 
 Vi gör en sightseeing och passerar stränderna med de exotiska namnen; Copacabana, Ipanema och Leblon. Vi åker upp på Sockertoppen och når toppen på 396 meters höjd via två linbanor och får en storslagen utsikt över Rio. Turen avslutas med en gemensam lunch på en churrascaria, d.v.s. en grillrestaurang där servitörerna går runt med "grillspett" och serverar kött i alla de former. F. L.
 
 Dag 13. Rio de Janeiro
 
Utöver stränderna så är nog Jesusstatyn det man mest förknippar med Rio. Via en bergbana som går genom en nationalpark med tropiska natur når vi toppen. Utsikten är formidabel på 710 meter över havet! T.o.m. om det är dimhöljt är känslan hisnande. På kvällen gemensam middag med sambashow. F. M.
 
 Dag 14. Rio de Janeiro - Skandinavien
 
Eftermiddagarna dag 12 och 13 liksom förmiddagen dag 14 är till egen disposition. Hotellet ligger nära stranden och har dessutom en takpool. Passa på att förbättra solbrännan eller promenera runt i Copacabana eller Ipanema. Kaféer är populärt liksom de många frukt/juicebarerna som ligger i varje kvarter. Mitt på dagen utcheckning och på flygplatsen väntar Air France för en nattflygning tillbaka till Europa. F. M.
 
 Dag 15. Ankomst Skandinavien
 
På morgonen ankomst till Paris och sedan vidare anslutning till Skandinavien. På två veckor har vi fått uppleva storslagen natur, spännande storstäder, intressant historia, god mat och dryck.
 
 F=Frukost. L=Lunch. M=Middag.

Klicka här för prisuppgifter

Resans pris: 15 dagar för 45.450:-
(3.708:-*/månad) 


I priset ingår: 
1. Flygresa enligt program. 
2. Inkvartering i del i dubbelrum 13 nätter på förstklassiga hotell. 
3. Bussresa enligt program.
4. Transfer flygplats - hotell och v.v. 
5. Sightseeing enligt program.
6. Daglig frukost luncher och måltider inklusive ombord på flyg. 
7. Service- och bagageavgifter. 
8. Lokala skatter. 
9. Samtliga flygplatsskatter och bränsletillägg (förutom vid eventuella individuella avvikelser). 
10. Kvalificerad svensk färdledning i Sydamerika.

I priset ingår ej: Övriga måltider och måltidsdrycker.
Flyg: Flyg med Air France, samt lokala flygbolag.Stora Sydamerikaresan, 20 dagars rundresa

Stora Sydamerikaresan gör verkligen skäl för namnet. Sydamerika är en av jordens mest spännande kontinenter, samtidigt är den inte särskilt välbesökt av skandinaver. Swanson´s Stora Sydamerikaresa täcker in de flesta stora sevärdheterna och är synnerligen komplett. Vi får uppleva fantastiska naturscenerier, komma i kontakt med unika och högtstående kulturer, lära känna indianers traditioner såväl som moderna världsstäder.

Resan börjar i drömmarnas stad Rio de Janeiro, med Sockertoppen, Ipanema och Copacabana. Fantastiska naturscenerier väntar vid Iguassofallen. Buenos Aires är en trevlig stad, enormt stor, god mat och så förstås tangons huvudstad.

Vidare till Bolivia och dess högt belägna huvudstad La Paz. Båtresa över Titicacasjön. Peru är ett land med fantastiska sevärdheter. Vi är i inkaland och från Cuzco gör vi en spännande tågresa till Machu Picchu.

Ingen Stora Sydamerikaresa är komplett utan ett besök vid Amazonfloden. Iquitos kan endast nås med båt eller flyg och redan här är Amazonfloden mäktig. Resan avslutas i Lima. Få rundresor kan sägas vara så kompletta som Swanson´s Stora Sydamerikaresa!

Reslängd 20 dagar.


Klicka här för dag-för-dag program

Dag för dag

Dag 1. Avresa Skandinavien

Sent på eftermiddagen anslutande flyg till Paris där planbyte sker. Under natten flyger vi över sydatlanten. Middag på planet. M.

Dag 2. Ankomst Rio De Janeiro
Frukost ombord och på morgonen landar vi i Rio de Janeiro. Oavsett tidpunkt på dygnet är inflygningen till Rio speciell och vi ser den dramatiska kusten. På väg till hotellet gör vi ett stopp vid Sockertoppen och tar linbanan upp till toppen. Utsikten är storslagen, stränderna Ipanema, Leblon och Copacabana breder ut sig. Trots Rios enorma folkmängd ser staden inte så stor ut. Stadsdelarna ligger inklämda mellan bergstopparna och längs en smal kustremsa, t.ex. Copacabana är på sina ställen endast 4–5 kvarter bred. Väl framme vid vårt hotell äter vi en gemensam lunch innan det är dags att checka in. F. L.

Dag 3 och 4. Rio De Janeiro
De som är födda i Rio kallas cariocas och de kan lyriskt beskriva att Gud skapade övriga världen på sex dagar och den sjunde dagen ägnade han helt åt Rio de Janeiro. Rio är mest känt för sina utsiktsplatser och fantastiska stränder och det lokala livet har verkligen fokus på stranden. Bara solen tittar fram lite är det fullt på de många stränderna, sol, bad, vattensporter och så naturligtvis fotboll. Här grundläggs nya VM-guld. Dag 3 ledig för avkoppling. Hotellet har pool och det är nära till shopping. På kvällen samlas vi igen och äter en gemensam middag och ser Rios bästa sambashow. Karnevalsstämning!

Nästa dag är det dags att åka upp till Jesusstatyn som står uppe på bergstoppen dit man kommer med bergbana som sakta tar sig upp längs branterna och landar på 710 meters höjd. Utsikten är formidabel även om moln ibland sveper in hela toppen. Vår tur tar oss också längs de kända stränderna och avslutas med en gemensam lunch på churrascaria, d.v.s. en grillrestaurang där servitörerna går runt med "grillspett" och serverar kött i alla former. F. M. F. L.

Dag 5. Rio De Janeiro - Iguassu Falls
På förmiddagen flyg till ett av världens mäktigaste vattenfall. Floden Iguacu rinner "avigt" från havet och inåt och bildar gräns mellan Brasilien och Argentina. Innan den når Rio Parana har den skapat 275 separata vattenfall (Cataratas). 75 % av fallen ligger I Argentina men man har bästa vyn från brasiliensidan. Fallen är inte så höga, normalt 60–75 meter, men verkligt mäktiga. En hiss tar en ner till en platå och sedan kan man vandra ut i fallen och också se den mest dramatiska delen, Devils Throat. Även en amatör får häftiga bilder. Vi bor på Hotel das Cataratas, ett klassiskt hotell inom gångavstånd till fallen. F. L.

Dag 6. Iguassu Falls - Buenos Aires
Den som är morgonpigg hinner med att se fallen igen. Vi korsar floden och åker in på Argentinska sidan. Flyg till Buenos Aires. Hotel Emperador ligger endast ett kvarter från Avenida 9 de Julio, stadens huvudgata och världens kanske bredaste aveny. På kvällen känner vi direkt Argentinas puls, middag och uppvisning av den genuina och sensuella tangon där både musiken och dansen sprider välbehag. F. M.

Dag 7. Buenos Aires
Argentina var Evert Taubes favorit och Buenos Aires är en trevlig bekantskap beläget vid Rio de la Plata. Vi gör en rejäl sightseeing. Vid Plaza de Mayo, som är hjärtat i staden, hittar vi stadshuset, presidentpalatset, Casa Rosada och den pampiga katedralen där fadern till Argentinas självständighet, San Martin, ligger begravd.

Ett måste är också Recoletakyrkogården, en kyrkogård med mausoléer så eftertraktade att de kostar som en mindre lägenhet. Här finns bl.a. Eva Perons gravvård. Vi ser även stadsdelen Boca, hemvist för ett av Sydamerikas mest kända fotbollslag och här hittar vi också fantastiskt färgglada kvarter och antagligen gatumusikanter och par som dansar tango. F. L. 

Dag 8. Buenos Aires - Pampas
En stor del av landet utgörs av Pampas, den argentinska prärien, där man finner stora boskapsgårdar som producerar världens bästa kött (enligt argentinarna). Målet är Estancia Santa Susana där vi bjuds på grillfest. Förvisso många gäster men otroligt god mat tillagad på en enorm grill. Underhållning och sedan uppvisning av Gauchos, sydamerikas cowboys. F. L.

Dag 9. Buenos Aires/utflykt till Uruguay
Det kan kännas skönt att ha lite tid till egen disposition, för vila, shopping eller egna strövtåg. Buenos Aires är en utomordentligt trevlig stad, lätt att både hitta och promenera runt i. Staden kallas även för Sydamerikas Paris. Man har lyckats kombinera en europeiska känsla och ändå exotisk atmosfär. Mat och dryck är ett allvarligt ämne. Staden har mer än 10 000 restauranger och mer än 13 000 kaféer.

Vi erbjuder en extra utflykt till staden Colonia i Uruguay. En snabb båt tar er över Rio de la Plata. Sightseeing och rundvandring i Colonia, vars äldsta delar är från 1500-talet och finns med på Unesco’s världsarvslista. Heldagstur inkl. lunch som beställes i Sverige. F.

Dag 10. Buenos Aires - La Paz
Njut av den kosmopolitiska atmosfären i Buenos Aires, vandra runt i Retiro eller Recoleta, fika på Grand Tortoni eller La Biela, de två mest klassiska kaféerna. På eftermiddagen flyg via Santa Cruz till Bolivias huvudstad La Paz, värIdens högst belägna storstad, med downtown på cirka 3 600 meters höjd. Transfern från flygplatsen till vårt hotell kan ta andan ur en i dubbel bemärkelse. Staden ligger som i en gryta på sluttningarna och är alldeles häpnadsväckande. F.

Dag 11. La Paz
Vi acklimatiserar oss till de höga höjderna som vi kommer att befinna oss på. Lugnt tempo, dricka cocate och vila är bästa receptet. La Paz har 2,6 miljoner invånare, varav cirka 1,4 bor pa sluttningarna. Vi arrangerar en kortare sightseeing, ser presidentpalatset, riksdagen och framförallt folkmyllret där flertalet är klädda traditionellt i färgglada kläder och utmärkande hattar. Landskapet är nästan månlikt varför ett område kallas Moon Valley. På kvällen äter vi en lugn middag på hotellet. F. M.

Dag 12. Titicacasjön - Puno
Vid 8-tiden avresa med buss till Huatajata som ligger vid Titicacasjön. Här ligger bl.a. ett litet museum som visar hur man byggde sina vassbåtar och hur man var Thor Heyerdahl behjälplig att bygga Ra-båtarna. Vi gör en båttur på världens högst belägna segelbara sjö, cirka 3 800 m.ö.h. Lunch på Solön med fin utsikt över sjön. Enligt legenden var det härifrån som inkahövdingen Manco Capac och hans syster/fru fick uppdraget att grunda första inkariket i Cuzco.

I den lilla staden Copacabana finns Bolivias heligaste plats, katedralen med Jungfrun av Copacabana, rikt utsmyckad med bladguld, ädelstenar m.m. Vi passerar gränsen till Peru och fortsätter på Pan American Highway till Puno. Sent på eftermiddagen inkvartering på Hotel Libertador och gemensam middag. F. L. M.

Dag 13. Puno - Cuzco
Avresa i gryningen med båt ut på Titicacasjön igen. Vi besöker Urosindianerna som bott på flytande vassöar i enkla hyddor i hundratals år. Numera finns ca 2 000 boende på dessa öar som har skola, sjukstuga och affär. Öarna har öppnats upp och byborna visar hur de bygger sina öar och hur man lever.

Tillbaka på hotellet för frukost och sedan väntar en spännande bussresa som tar oss upp på över 4 300 meters höjd. Vi besöker Raqchitemplet som tillägnades guden Viracocha, samt Andahuaylliaskyrkan som betraktas som en av de vackraste och äldsta katolska kyrkorna i Sydamerika. Här finns de ursprungliga väggmålningarna kvar från 1600-talet. Målet är Cuzco, inkaindianernas gamla huvudstad. Inkvartering på Hotel Libertador. F. L.

Dag 14. Cuzco
Inkariket nådde sin storhetstid på 1400- och 1500-talen. Riket nådde från Ecuador till mitten av Chile och Cuzco var dess huvudstad. Det var en högstående kultur och riket hölls samman bl.a. tack vare ett väl utvecklat kommunikationssystem. Man var intresserad av astronomi och mycket duktiga på olika former av hantverk. Till Cuzco förflyttades de duktigaste inom alla områden och här finns både arkitektoniska såväl som konstnärliga mästerverk.

Sacsahuaman är en försvarsanläggning vars mur består av gigantiska stenblock så perfekt lagda att man inte får in en knivsudd mellan blocken. Kring 1530 erövrade spanjoren Pizarro inkariket och många är de som sökt efter inkaskatterna. Cuzco har en härlig blandning av kolonial och indiansk arkitektur och det är lätt att känna sig förflyttad till en annan tidsålder. På förmiddagen sightseeing och på kvällen middag med folklig musik och dans. F. M.

Dag 15. Machu Picchu
Dags för en av resans höjdpunkter och en av världens största sevärdheter. På morgonen lämnar vi Cuzco. Först buss och i Ollantaytambo byter vi till tåg. Vidare norrut och cirka 70 km från Cuzco når vi vårt mål. 500 meter ovanför Urubambafloden ligger den mytomspunna inkastaden, så avsides att spanjorerna aldrig fann den. Den kan inte ses nerifrån. Terrassodlingar och ett sinnrikt bevattningssystem gjorde den självförsörjande. Först 1911 upptäcktes ruinerna. Det är en sällsam upplevelse att stå på bergstoppen och blicka ut över detta mästerverk. Lunch vid parken. Tågresa och buss tillbaka tIll Cuzco dit vi ankommer efter skymningen. F. L. 

Dag 16. Cuzco - Iquitos
Ingen Stora Sydamerikaresa vore komplett utan att se den mäktiga Amazonfloden. Flyg via Lima till den isolerade djungelstaden Iquitos, den största stad i världen som ej kan nås landvägen, endast med båt och flyg. Inte så många bilar, men mängder av motorcyklar i olika former. Inkvartering på Ceiba Tops Lodge. F. M.

Dag 17. Iquitos
Staden ligger endast cirka 120 km från sammanflödet av Ucayali- och Maranonfloderna som bildar den stora Amazonfloden. Redan här är Amazonfloden mäktig trots att det är mer än 3 000 km till Atlanten. Senare delen av 1800- och början av 1900-talet var storhetstiden som baserades på gummiindustrin. Vi gör en båttur på Amazonas vars vattenstånd varierar kraftigt beroende på årstid, med minst vatten i oktober och mest i maj. Den flytande staden Belen följer med i Amazonas vattenstånd. F. L. M.

Dag 18. Iquitos - Lima
En kort flygning till Lima dit vi ankommer vid 12-tiden. Sightseeing i denna bitvis mycket vackra stad, numera med mer än 8 miljoner invånare. Vi ser några av de vackra koloniala byggnaderna, presidentpalatset och katedralen där conquistadoren som besegrade inkariket, ligger begravd. Vi ser också Limas berömda guldmuseum där vi får lära oss mycket om Perus historia och dessa många indiankulturer. Vidare till Marriott Hotel i den trevliga stadsdelen Miraflores vid Stilla Havet. Avskedsmiddag på en fiskrestaurang vid havet. F. M.

Dag 19 och 20. Lima - Skandinaven
På seneftermiddagen är det dags att checka in på flygplatsen. Middag ombord på KLM:s stora Boeing 777. Vi landar i Amsterdam dag 20 på eftermiddagen. Flygbyte och vidare flyg till Skandinavien. F. M. F.

F=Frukost. L=Lunch. M=Middag.

Klicka här för prisuppgifter

Resans pris: 20 dagar för 67.750:-
(5.841:-*/månad) 


I priset ingår: 
1. Flygresa enligt program. 
2. Inkvartering i del i dubbelrum 18 nätter på förstklassiga hotell. 
3. Daglig frukost, sex luncher och nio middagar inkl. ombord på flygen.
4. Sightseeing enligt program 
5. Buss-, tåg och båtresor enligt program.
6. Transfer flygplats - hotell och v.v.
7. Service- och bagageavgifter på hotell
8. Lokala skatter. 
9. Samtliga flygplatsskatter 
10. Kvalificerad svensk färdledning i Sydamerika.

I priset ingår ej: Övriga måltider och måltidsdrycker.
Flyg: Flyg med Air France, samt lokala flygbolag i Sydamerika.


För närmaste BIG Travel butik ring 0771-10 20 20 (lokal samtalstaxa) 

BIG Travel logo

Med reservation för eventuella korrekturfel.

Teknisk arrangör: Swanson's

swansons logo

Vill du ha erbjudanden före alla andra?Närmaste butik


Läs senaste nyhetsbrevet
BIG Travels presentkort
BIG Travels online kataloger