Flyg till Miami, USA

Att besöka Miami Beach är nästan som att kliva in i en film. Stora vita limousiner, fräcka cabrioleter och neon-skyltar smyckar gatorna. Unga jetsetters fyller de många uteserveringarna och caféerna. I Miami South Beach rycks du med av den otroliga energin som sprudlar 24 timmar om dygnet.

Miami Beach var den första stora badorten i Amerika, och det var här som överklassen semestrade. Staden blomstrar och är idag trendigare än någonsin, Amerikanska kändisar ser till att komma hit minst en gång om året.

Då det Cubanska inflytandet är stort talas det lika gärna spanska som engelska och det märks framförallt på nattlivet som har ett högt tempo. Även de karibiska mat-influenserna gör sig påminda och dofterna är oemotståndliga. Den kanske mest kända gatan i Miami Beach är Ocean Drive, med stranden på ena sidan och en lång rad barer, restauranger och caféer på den andra. Det är en speciell upplevelse att befinna sig mitt i Art Deco-distriktet där pastellfärger, vackra utsmyckningar och glasfasader vittnar om periodens stora inflytande.

Nattlivet längs med stranden bjuder på hög musik och högt tempo. Önskar du en mer stillsam kväll är det en god idé att besöka någon av de många restaurangerna på Lincoln Road. Denna gågata är nyrenoverad med ståtliga palmer, blomsterarrangemang, fontäner och ett stort utbud av exklusiva butiker och små caféer.

I Miami Beach finns många gallerier för den konstintresserade och en tur till Miami för att besöka det fantastiska Miami Art Museum rekommenderas. På fastlandet i Miami ligger de olika stadsdelarna utspridda, var och en med sin egen prägel. Downtown med blänkande skyskrapor och shoppingcenter, exceptionellt vackra Coral Gabels, den Cubanska stadsdelen Little Havana, multietniska Coconut Grove (som är tillhåll för konstnärer och musiker) och slutligen det färgstarka Little Haiti som har många spännande och exotiska influenser från Västindien.

BIG Travel säljer resor och flygbiljetter till hela världen. Boka ditt flyg online alternativt ring en av våra resekonsulter på tel. 0771-10 20 20 (lokal samtalstaxa) om du inte hittar det du söker!


Vill du ha erbjudanden före alla andra?Närmaste butik


Läs senaste nyhetsbrevet
BIG Travels presentkort
BIG Travels online kataloger