Norska Fjordarna med Hurtigruten

Upplev en spektakulär resa i sommar där du får se något av det mest fantastiska som Norge har att bjuda på. 

Från mitten av maj till slutet av augusti badar den vackra kusten i det eviga dagsljuset så att du inte missar något på vägen. Detta inkluderar vackra Lofoten, Geirangerfjorden och ett besök i Trollfjorden med dess branta bergssidor.

På sydgående resa Kirkenes-Bergen får du uppleva Finnmarkens vilda östkust, den spektakulära Trollfjorden med stupbranta fjäll på bägge sidor, De sju systrarna och Torghatten.

MS Kong Harald

MS Kong Harald

Norges konung, Kong Harald har gett detta fartyg sitt namn. Ms Kong Harald färdigställdes år 1993, lagom till Hurtigrutens 100-års jubileum. Det märks i dekorativa detaljer som kronan och liljan, utöver kungakronan som ständigt dyker upp i fartygets interiör.


Prisinformation

Karta över rutten
Karta över rutten

Ring för pris och aktuella avresedatum.

Detta ingår:

• 5 nätter med del i insides dubbelhytt
• Helpension ombord

Tänk på att boka till avbeställningsskydd och reseförsäkring då detta inte är inkluderat i priset.

Skicka förfrågan

Rederi - Hurtigruten

Sedan den 2 juli 1893 har Hurtigruten varit i norska kustens tjänst. År 1893 var resan i realiteten en riskfylld expedition. Idag är den en turistattraktion och Hurtigruten har etablerat sig som en av norges starkaste varumärken internationellt.

Resan längs norges kust har kallats "världens vackraste sjöresa" och går bl.a. via norges världsarv Nærøyfjorden samt Geirangerfjorden. Många platser som fartygen anlöper är mycket svåra och ibland omöjliga att ta sig till med bil. Numera seglar fartygen även till bland annat Antarktis, Grönland och spetsbergen. Med Hurtigruten kan du tillgodose din äventyrliga ådra men samtidigt ta del av en härlig komfort ombord på ett av de välutrustade fartygen.

Läs mer om rederiet

Stämning & atmosfär
Ombord råder en avslappnad och informell stämning. Fartygen är olika stora och byggda under olika år. Varje båt har sin egen stil och design men gemensamt är att alla är utformade för att ge dig en behaglig och trivsam reseupplevelse.

Utbud ombord
Med både större och mindre faryg varierar utbudet. Men för den som söker bekvämligheter finns moderna och bra hytter, restauranger, gym, bastu och jacuzi på många av rederiets fartyg.

Rekommenderas för
Den som uppskattar specialkryssningar i intressanta områden. Perfekt för den som gillar spektakulära vyer och vacker natur.  

Antal fartyg: 13
Kryssningsområden: Norges kust, Grönland, Antarktis, Europa
Valuta ombord: Norska kronor

Läs mer om fartyget MS Kong Harald

Fartyget tar upp till 700 passagerare, har runt 500 bäddar och 45 bilplatser. Stora, bekväma utsiktssalonger, sviter och hytter. Atmosfären ombord är lika unik som reseupplevelsen.

MS Kong Harald var det första i den nya generationen Hurtigrutenfartyg och invigdes till hundraårsjubiléet 1993. Det är ett majestätiskt fartyg, uppkallat efter den norska kungen.

Ombord finns också andra stora norrmän: Fridtjof Nansen och Roald Amundsen. Färgsättning och interiör bär prägel av det kungliga, med detaljer som kronor och liljor diskret placerade i textilier och dekor.


Observera att pris och färdplan kan komma att ändras på grund av omständigheter som går utanför BIG Travels kontroll. Detta kan till exempel vara flygtider, valutakurser, väderförhållanden, myndighetsdirektiv, strejker mm.

 


 

BIG Travel logo

För närmaste BIG Travel butik ring 0771-10 20 20 (lokal samtalstaxa).
Med reservation för eventuella korrekturfel.

*Delbetala räntefritt upp till 12 månader med BIG Travel Card, köpavgift på 295:- tillkommer per köp. 
>> Se fullständiga villkor


Vill du ha erbjudanden före alla andra?Närmaste butik


Läs senaste nyhetsbrevet
BIG Travels presentkort
BIG Travels online kataloger