Hurtigruten

Sedan den 2 juli 1893 har Hurtigruten varit i norska kustens tjänst. År 1893 var resan i realiteten en riskfylld expedition. Idag är den en turistattraktion och Hurtigruten har etablerat sig som en av norges starkaste varumärken internationellt.

Resan längs norges kust har kallats "världens vackraste sjöresa" och går bl.a. via norges världsarv Nærøyfjorden samt Geirangerfjorden. Många platser som fartygen anlöper är mycket svåra och ibland omöjliga att ta sig till med bil. Numera seglar fartygen även till bland annat Antarktis, Grönland och spetsbergen. Med Hurtigruten kan du tillgodose din äventyrliga ådra men samtidigt ta del av en härlig komfort ombord på ett av de välutrustade fartygen.

Läs mer om rederiet

Stämning & atmosfär
Ombord råder en avslappnad och informell stämning. Fartygen är olika stora och byggda under olika år. Varje båt har sin egen stil och design men gemensamt är att alla är utformade för att ge dig en behaglig och trivsam reseupplevelse.

Utbud ombord
Med både större och mindre faryg varierar utbudet. Men för den som söker bekvämligheter finns moderna och bra hytter, restauranger, gym, bastu och jacuzi på många av rederiets fartyg.

Rekommenderas för
Den som uppskattar specialkryssningar i intressanta områden. Perfekt för den som gillar spektakulära vyer och vacker natur.  

Antal fartyg: 13
Kryssningsområden: Norges kust, Grönland, Antarktis, Europa
Valuta ombord: Norska kronor


Norges Fjordar
Hurtigruten

Vår- och Sommarkryssningar i Norska Fjordarna

Upplev en spektakulär resa i vår eller i sommar där du får se något av det mest fantastiska som Norge har att bjuda på.För närmaste BIG Travel butik ring 0771-10 20 20 (lokal samtalstaxa) 

BIG Travel logo

Med reservation för eventuella korrekturfel.


Vill du ha erbjudanden före alla andra?Närmaste butik


Läs senaste nyhetsbrevet
BIG Travels presentkort
BIG Travels online kataloger