Dansa loss på Kuba i höst!  

Antal dagar: 12    Avresa: 28/10 2017   Hemkomst: 8/11 2017 

Vill du ha en oförglömlig dans- och reseupplevelse?
Nu har du möjligheten att förena ditt stora dansintresse med en underbar semester! Njut av dans, sol och strand samtidigt som du skaffar dig många nya vänner i en spännande och exotisk miljö. Det spelar ingen roll hur gammal man är, salsan är en dans som passar alla. Man behöver inte vara proffs för att dansa. Det gäller bara att känna musiken, följa rytmerna och våga improvisera! Kubanska rytmer gör både hjärta och fötter glada och får höfterna att börja rulla!
 
Boende
Under resans gång bor du i privata rum ”hemma hos” i Casa Particular. Du bor alltså hemma hos en kubansk familj, vilket ofta är en berikande och spännande upplevelse.  Alla våra ”casas” är rena, snygga och alla rum har AC eller fläkt. Badrummen har varmt och kallt vatten och delas oftast av två rum. Frukosten serveras av familjen och är vanligtvis bättre än på många hotell. Prata med din husvärd om du behöver hjälp med att tvätta kläder, är kaffesugen eller bara vill öva din spanska. Ett uppskattat och omtyckt sätt att bo!

 

Dansundervisning
Dansarna har många års erfarenhet av dansundervisning med européer.  Undervisningskonceptet bygger på beprövade metoder för att lära européer att dansa kubanska danser på bästa sätt. Alla lärare har en bred dansutbildning och flera av dem arbetar också på olika danskompanier som till exempel Conjunto Folklorico. De är speciellt utvalda och de har lång erfarenhet av dansundervisning. De visar stor förståelse för svårigheter som kan uppstå hos elever från andra kulturer.

Vid sidan av våra huvudlärare har vi också våra mycket duktiga assistenter. Även de är utbildade inom musik, cabaret och dans. En del är specialutbildade för de olika nivåer gruppen delas in i. Innehållet och nivåerna på undervisningen bestäms för varje grupp. Oftast delas varje resegrupp in i 3-4 mindre grupper och nivåer för att var och en av deltagarna ska få maximalt ut av undervisningen. I undervisningen kommer du att få en överblick av alla kubanska danser. Vi lägger stor vikt vid rytm, takt och salsa. Det blir mycket kroppsarbete och ni kommer att se att den kubanska salsa ”feelingen” kommer till er automatiskt! Viktigast är att släppa loss, våga och ha kul med dansen!!
 
Kvälls- och fritidsaktiviteter
Resan går helt i musikens och dansens tecken vilket garanterar den salsaintresserade en fantastisk och unik upplevelse. Reseledaren informerar om aktuella program och dagens bästa dans- och konsertställen. Kostnaderna i samband med dessa aktiviteter är inte inkluderade i resans pris utan erbjuds till självkostnadspris. För att få en optimal dansupplevelse brukar vi bjuda med våra kubanska dansare när vi går ut på matiné eller kvällsföreställning. Det finns även utrymme för andra aktiviteter på egen hand eller tillsammans med reseledaren. För de som älskar sol och bad breder den vita stranden och det blå havet ut sig endast 30 minuters bilresa från Havannas centrum.
 

Dag för dag program

DAG 1 
Ankomst till Havanna under eftermiddagen/kvällen och transfer till ert trevliga boende.
 
DAG 2
På morgonen träffas vi för att ta del av praktisk information och närmre presentation av programmet. Du träffar din svenska reseledare Lotta, som är med på de flesta kubaresor. En sann salsaentusiast med en aldrig sinande energi. Hon känner dessutom Kuba som sin egen ficka, då hon har varit på Kuba över 60 gånger och kommer med många goda råd.
 
Vi strosar runt i de närmsta kvarteren för att lära känna området. Efter en gemensam lunch och välkomstdrink är det dags att möta vårt kubanska dansteam och få en historisk inblick i Kubas danser. Vi tilldelas en kubansk dansassistent och provar på några enkla steg. Nu kör vi igång! Vamos a bailar! På eftermiddagen och kvällen tar vi med oss våra nya kubanska vänner och provar dansstegen under lite mer avslappnade former på någon av Havannas många klubbar.
 
DAG 3 - 5
Nu har vi några härliga och innehållsrika dagar framför oss. På förmiddagarna står det danslektioner på schemat. Vi får undervisning i kubansk folklore, rumba samt den kubanska salsastilen casino.
 
Efter varje lektion kommer reseledaren att informera om vidare program och om när de olika arrangemangen som ingår i resans pris kommer att äga rum (se nedan). Reseledaren kommer också att presentera ett frivilligt program som innehåller besök på de bästa salsoteken, konserter, prisvärda restauranger, besök på hantverksmarknaden med mera. Äventyret har börjat!
 
DAG 6
Idag väntar en lite annorlunda dag. Vi skall nämligen bege oss ut på en dag i Ernest Hemingways fotspår då han bodde och levde på Kuba under många år och har en viktig plats i kubanernas hjärtan och historia. Vi börjar med att åka till Hemingways hus i San Francisco de Paula strax utanför Havanna. Här bodde Hemingway i flera år tillsammans med sin sista fru. Efter författarens död överläts huset i stort sett intakt, till det kubanska folket som museum. Idag är det en mycket speciell upplevelse att besöka huset, all inredning, alla hans böcker och kläder finns kvar – precis som om han skulle komma tillbaka vilket ögonblick som helst. Här hade han storfrämmande av de skådespelare som hade huvudroller i de filmer som baserades på hans berömda romaner. Vi vandrar runt i den vackra trädgården där även båten ”Pilar” och kattkyrkogården ligger kvar. Vi fortsätter turen till den lilla charmiga fiskebyn Cojimar. Det var här som Hemingway hade sin båt vars skipper Gregorio Fuentes utgör förebilden för fiskaren Santiago i ”Den gamle och Havet”. I Cojimar finns en bronsbyst uppställd av den kända författaren. Vi befinner oss nu öster om Havanna och är mycket nära de vackra stränderna Playas del Este. Därför åker vi vidare till stranden och tar en lugn eftermiddag på den underbara stranden. Självklart erbjuds även denna kväll ett trevligt arrangemang i Havanna med dans. 
 
DAG 7
Fridag i Havanna. Då kroppen behöver vila när det är mycket dans på programmet har vi idag en dag i Havanna på egen hand. Reseledaren kommer så klart med många idéer på vad man kan göra. Att rekommendera är ett intressant besök på Revolutionsmuseet som är inhyst i Batistas gamla presidentpalats. Ett annat sevärt museum är Havannas moderna konstmuseum. Konsten är ständigt närvarande på Kuba. Eller varför inte en härlig promenad längs Malecón eller den nya strandpromenaden Paseo Marítimo. Annars kanske den vackra stranden åter kan locka då det endast tar 30 minuter att ta sig ut till Playas del Este på egen hand eller varför inte den stora hantverksmarknaden i Havanna.  För den som önskar finns också möjlighet att boka till extra danslektioner till ett förmånligt pris.
På kvällen står för de som önskar ett arrangemang till självkostnadspris.
 
DAG 8-9 
Nu återser vi hela vårt dansteam och det står åter danslektioner på programmet på förmiddagarna. Vi lär oss nya stegkombinationer och turer samt slipar salsastilen ännu bättre. Efter ett par dagars vila går det som en dans igen
 
DAG 10
Idag står en alldeles speciell höjdpunkt står på programmet. Tillsammans med det kubanska teamet ska vi ha en riktigt kubansk fest med dans och god mat och svalkande dopp mellan varven. En annorlunda dag full av dans, glädje och musik.
 
DAG 11
Våra innehållsrika dagar på Kuba går mot sitt slut och det är dags att checka ut från vårt boende. Vi går ombord på vår transfer till Havannas flygplats José Martí. Rika på härliga minnen säger vi ”hasta luego” och hoppas att snart vara tillbaka i detta färgstarka land igen...
Observera att du landar i Köpenhamn dag 12              
Vi hjälper gärna till med extra nätter före eller efter Din resa tillsammans med oss.
 

RESEVILLKOR

Anmälningsavgift 
Anmälningsavgiften är 1500 kronor per person för våra resor. Denna avgift ska betalas senast 10 dagar från bokningsdatum. Slutlikviden betalas senast 40 dagar före avresa.
VIKTIGT! Om inte betalningen är oss tillhanda inom angiven tid riskerar du att förlora din plats.
OBS! Anmälningsavgiften är ej återbetalningsbar vid avbokning av resa.
 
Betalning 
Betalning sker via post-, bankgiro eller internet. All information angående betalningar får du tillsammans med din bokningsbekräftelse. 
 
Bokningsbekräftelse 
När du bokat din resa får du en bokningsbekräftelse inom 10 dagar med uppgift om tid och plats för avresan, samt övrig information som du behöver. Du ansvarar för att vi kan nå dig på det telefonnummer eller den adress som du angivit vid bokningen.Obs! Din bokningsbekräftelse gäller som biljett, under förutsättning att slutlikvid betalats och skall medtas på resan. Sker bokningen senare än 40 dagar före avresa ska hela beloppet betalas inom 24 timmar. 
 
Reseförsäkring 
Kontrollera att din hemförsäkring ger ett fullgott reseskydd innan du reser. Glöm inte att ta kontakt med försäkringskassan för att få intyget som visar att du är sjukförsäkrad i Sverige.
 
Visum
Vi hjälper till med ditt visum Skicka in en kopia på ditt pass till oss minst 6 veckor före avresa. 
 
Önskemål 
Som resenär har man ibland önskemål om att få bo nära en bekant eller på en viss våning. Vi tar emot sådana önskemål och tillgodoser dem om möjlighet finns. Tyvärr kan vi dock inte lämna garantier för att de uppfylls eftersom de berörda hotellen även har andra gäster att ta hänsyn till. 
 
Gäster med speciella behov 
Önskemål om t ex vegetarisk kost eller glutenfri mat skall helst meddelas vid bokningen. Eventuella handikapp bör meddelas, så att vi kan hjälpa till vid val av resa och avråda från olämpliga resmål.
 
Förseningar 
Vid olyckliga omständigheter av force-majeure-karaktär kan förseningar uppstå. Vi ersätter dig inte för förlorad arbetsförtjänst eller semesterdag vid sådana händelser. Tänk på att alltid ha en heltäckande reseförsäkring. 
 
Pass
Glöm ej att ta med giltigt pass. För visum till Kuba krävs att ditt pass är giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Passet gäller som vår enda giltiga internationella id-handling. Ha passet tillgängligt i handbagaget.  
 
Minimiantal 
Vi reserverar oss för inställd resa vid färre än 8 personer på våra salsaresor till Kuba. 
 
Resegaranti
Vi har ställt erforderlig ekonomisk resegaranti till Kammarkollegiets förfogande. Det borgar för att vår verksamhet håller hög kvalitet och att vi arbetar i enlighet med god etik. Du reser alltid tryggt med oss!
 

 

Prisuppgifter

Pris fr. 21.990 kr /person
(räntefritt 1.878 kr /månad*) 

Allt detta ingår:

 • Flygresa tur och retur med KLM Köpenhamn - Havanna (byte i Amsterdam)
  (Avresa från annan ort på förfrågan och mot tillägg)
 • Hjälp med visumansökan
 • Transfer mellan flygplats och hotellet t/r 
 • 10 nätter "hemma hos" i Casa Particular i Havana Vieja i privata rum, del i dubbelrum
 • 10 frukostar
 • Välkomstdrink + lunch dag 2
 • Dansundervisning 18 timmar av erkända kubanska danspedagoger
 • Stadspromenad med svensktalande guide i la Havana Vieja
 • En dansassistent per elev
 • Halvdagsutflykt i Hemingways fotspår samt strandbesök under eftermiddagen
 • Stadsrundtur i buss till Havannas olika stadsdelar med svensktalande guide
 • ”Fiesta Cubana” med mat, dryck och festligheter
 • Kubansk reseledarassistans
 • Svensk reseledare med många års erfarenhet av dansresor till Kuba

*Delbetala räntefritt upp till 12 månader med BIG Travel Card, köpavgift på 295 kr tillkommer per köp.

Flygtider

28 okt Köpenhamn - Amsterdam
Kl:06:00 - 07:25
28 okt Amsterdam - Havanna
Kl: 10:15 - 14:30

7 nov Havanna - Amsterdam
Kl: 17:20 - 08:30
8 nov Amsterdam - Köpenhamn
Kl: 12:15 - 13:40

Acceptera cookies
För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies.
Läs mer om cookies