Rivierans balkong - Mat-och vinresa - BIG Travel

Mat & Vin på Rivierans balkong

Följ med på en resa med fokus på mat och vin i de vackra omgivningarna kring Fayence. En timme väster om Nice och en halvtimme från kusten, börjar det vackra och grönskande Provence. Här, en liten bit från den myllrande franska Rivieran, finner man byar från 1200-talet, vingårdar och restauranger som fokuserar på de lokala råvarorna.
 
Rosévinet går naturligtvis inte att missa, men det finns så mycket mer som du får chansen att uppleva under fyra intensiva dagar. Våra lokala färdle-dare, Ulla Dahlstedt och Åsa Melin, bor båda i området och delar med sig av sina guldkorn och lokala kontakter under hela turen.
Antal dagar: 5  |  Avresa: 18/4 2018  |  Hemkomst: 22/4 2018   
 
Allt detta ingår
 
  • Flyg Stockholm - Paris tur och retur med SAS GO (Köpenhamn/Göteborg på förfrågan mot tillägg)
  • 1 incheckad väska à 23 kg
  • Samtliga transfers
  • Hotel Les Oliviers★★★
  • Två middagar i Paris inklusive måltidsdryck
  • Utflykt till Musée Rodin
  • Lunch i Honfleur
  • Utflykt till Montmartre
  • 4 nätters/5 dagars kryssning ombord på MS Seine Princess i dubbelhytt på övredäck
  • Helpension ombord (från middag dag 3 t o m frukost dag 7)
  • Obegränsat med mineralvatten, vin, öl, kaffe och te i samband med måltiderna ombord
  • Utflykter enligt program
  • Inträdesavgifter enligt program
  • Hamnavgifter
  • Flygskatter
  • Professionell svensk kryssningsvärd följer med på hela resan
  • Svensktalande guide i Paris
  • Dricks till lokala guider och chaufförer
 
5 dagar fr. 21.795 kr/person
(räntefritt 1.862 kr /månad*)


Minimum antal för att resan ska genomföras är 20 deltagare.

Tillkommer:
Tillägg övre däck 1.395 kr
Dryck som inte nämns ovan
Avbeställningsskydd och reseförsäkring
Dricks till personal ombord på fartyget (rekommenderat belopp ca € 35)
Tillägg för enkelrum hotell/enkelhytt 6.050 kr

Onsdag 
 
Ankomst Nice flygplats. Vid ankomsten möts du av färd-ledare och så väntar en timmes bussresa som tar dig direkt upp till Fayence och hotellet. Fayence är den största av de fem gamla byarna, som ligger som ett pärlband i bergen ovanför Rivieran. Har du tidigare varit på Rivieran, så kommer du att förvånas över att upptäcka genuina Provence en knapp timme från såväl Nice som Croisetten i fashionabla Cannes. Efter incheckning har du möjlighet att ta ett dopp i poolen eller ta en promenad upp till byn. Före middagen samlas vi på hotellet för en välkomstdrink och en presentation av våra kommande dagar tillsammans. Därefter tar vi en kort promenad till en populär bykrog, där vi äter en trerätters middag med provensalska smaker inkl vin. 
 
Torsdag
 
Efter frukost samlas vi för att åka till den charmiga byn Seillans. Denna by räknas till en av de vackraste byarna i Frankrike. Vi vandrar runt i gränderna och ser bl.a. Max Ernst surrealistiska bronsstaty innan vi går ner till ett före detta sk “magnanerie” dvs ett hus där man odlade silkes-maskar på 17- och 1800-talet.
Här, i denna mycket vackra byggnad ligger Institute Gas-tronomie Riviera och här kommer vi att tillsammans tillaga vår egen lunch med lokala råvaror under professionell led-ning. Efter denna delikata lunch åker vi tillbaka till hotellet, sen eftermiddag.
 
Det blir en matintensiv dag och därför är kvällen fri för egna matupplevelser. Kanske är du mätt och stannar på hotellet eller äter något i närheten, t ex på Auberge Fleurie, tvärs över gatan, eller uppe i byn. Vi ger dig gärna tips och hjälper till med reservation om du önskar.
 
Fredag
 
Gårdagen gick i den provensalska matens tecken och den-na dag ägnar vi åt de provensalska vinerna, som röner allt större aktning. Kvaliteten har dramatiskt höjts de senaste åren och här finns nu många mycket goda viner att erbju-da. Ursprungsvinet i Provence är ju rosévinet och det kom-mer du att få smaka på denna dag, men även röda viner. Efter frukost åker vi till Chateau D’Esclan. Här producerar man världens dyraste rosé…Blekt lökskalsfärgat, fräscht och förföriskt gott. Vi får en rundvandring och guidning i denna mycket moderna produktionsanläggning varefter vi provar igenom deras viner med fokus på rosé. Här kommer Åsa, som är sommelier, att introducera er i de ädla dropparna från Provence. 
 
Efter att ha smakat lite vin på förmiddagen passerar vi en producent, som på traditionellt vis och genuint hantverksmässigt tar fram vinäger och senap. Nästa stopp är en olivoljekvarn. Ingen medelhavsmat utan olivolja! Föredrar du mild, fruktig eller pepprig? Smaka dig fram till din favorit. Lunch äter vi vid ett torg i en liten charmig by. Om vädret tillåter, så sitter vi under platanerna. På eftermiddagen besöker vi ännu en vingård. Denna gång en mindre vingård i genuin miljö, och som även den satsar på kvalitet. Vi ser vinfälten i dalen, går en tur i vinkällaren och har därefter en vinprovning under ledning av vinmakaren samt Åsa. Tillbaka på hotellet sen eftermiddag. 

Lördag

I Provence handlar vi gärna på marknaden. Idag är det lördag och då är det den stora marknadsdagen i Fayence. Traktens bönder kommer hit med sina grönsaker, ostar, charkuterier och kött. Inte bara mat hittar vi här, utan mycket av det man behöver traditionellt. Allt från husgeråd, dukar, kläder etc. 

Så efter frukost tar vi oss upp till Fayence torg och bekantar oss med alla råvaror. Vi tar även en liten rundvandring i byn och hör om dess historia och ser bl a byns stora ugn, som kvinnorna gick till på medeltiden för att grädda sitt bröd. Vi köper med oss av godsaker till vår lunch. 

Men innan vi åker vidare till platsen för vår lunch, går turen via en slingrig väg upp till Mons, som ligger på 814 m ö h. Utsikten här är vidunderlig och vid klart väder kan man se ända till Korsika. Färden går vidare ner till Montauroux, där vi ska äta lunch hemma hos Lizzy och Sebastian. De bor i gamla prästbostaden, mitt emot kyrkan i Montauroux. Vi smakar på alla godsaker vi har köpt med oss från marknaden och lyssnar till ett lättsamt
föredrag om traktens mat & vin.

Efter kort vila på hotellet gör vi oss redo att åter gå upp till byn. Denna gång till byns boulebana. Stärkta med en typiskt provensalsk aperitif - en Pastis - kommer vi att introduceras i Provence ädla sport. 
Här uppe i Fayence har du många bra restauranger att välja mellan till middagen på egen hand. Vi ger dig gärna tips och hjälper till med reservation om du önskar.
 
Söndag
 
Frukost på hotellet. Dags för att ta farväl av trakten mellan Medelhavet och södra Alperna och bege oss ner till Nice och flyget hem till Sverige. Med säkerhet har du många nya intryck och minnen att packa ner  och ta med dig hem. Vi säger Au Revoir - på återseende - i Provence!
*Delbetala räntefritt upp till 12 månader med BIG Travel Card, köpavgift på 295 kr tillkommer per köp. 

DRICKS
Inkluderat i kryssningspriset är dricks både till lokalguiderna och till chaufförerna på de utfärder som är inkluderade i resan. Dricks ombord ingår dock inte, detta betalas ombord på slutet av kryssningen. Rekommenderat belopp för hela kryssningen är ca € 35/per person.
 
BOKNING OCH BETALNING
Efter bokning av resan erhåller du en bokningsbekräftelse samt en faktura för anmälningsavgiften på 30 % (6 540 kronor per person). Denna skall vara inbetald senast 10 dagar efter bokningstillfället för att din bokning skall vara bindande. Resterande belopp förfaller till betalning 65 dagar innan avresa. Vi rekommenderar tidig bokning eftersom vi endast har plats för 30 passagerare. Begränsat antal enkelhytter och dessa är på förfrågan. 
 
AVBESTÄLLNINGSREGLER
BIG Travel rekommenderar starkt alla sina passagerare att teckna en avbeställningsförsäkring, ett s.k. avbeställningsskydd mot oförutsägbara händelser. Vi gör dig uppmärksam på att det är särskilda avbeställningsregler för våra flodkryssningar, och att dessa är striktare än BIG Travels generella villkor. Avbeställning bör ske så snart som möjligt då det föreligger ett hinder för att genomföra resan. Om du har tecknat en avbeställningsförsäkring (avbeställningsskydd), och måste avbeställa på grund av akut sjukdom, olyckstillfälle eller dödsfall, så får du kompensation från försäkringsbolaget. 
 
Vid avbeställning gäller följande regler och expeditionsavgifter: 
• Från bokning och fram till 125 dagar innan avresa: 1 000 kronor per person 
• Från 124 till 65 dagar innan avresa: 6 540 kronor per person 
• Färre än 64 dagar innan avresa: Ingen återbetalning 
 
PASS OCH VISUM, AVRESESKATT
Det är den resandes ansvar att kontrollera att de har giltigt pass och om eventuella visum behövs vid tiden för avresa. BIG Travel är inte ersättningsskyldig för passagerare som inte har det vid avresa. Kontrollera att passet är giltigt minst sex månader efter hemresa
 
RESERVATIONER OCH FÖRBEHÅLL
Våra priser är kalkylerade på aktuella valutakurser per den 28 november 2017. Med reservation för eventuella tryckfel, ändringar i flygtider och program samt justering av priset som en följd av ökad valutakurs, oljepriser, skatter, avgifter och andra för oss okända och oförutsägbara faktorer utanför vår kontroll. Vi förbehåller oss rätten till att efterfakturera eventuella tillägg och då detta skulle bli nödvändigt kommer en tilläggsfaktura att skickas senast 30 dagar innan avresa. 
 
Rederiet förbehåller sig rätten att ändra resrutterna och dagsprogrammet på grund av förändringar av vattenstånd i floder och insjöar eller tekniska problem. BIG Travel har inget ersättningsansvar om en sådan situation skulle uppstå, då detta är utom vår möjlighet att påverka. Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan om deltagarantalet blir färre än 24 deltagare. Vi förbehåller oss också rätten till tidtabellsförändringar utanför vår kontroll.

Vill du ha hjälp eller har du några frågor? Fyll i telefonnummer så ringer vi upp dig!

Tyvärr uppstod ett tekniskt fel. Vänligen kontrollera att ni har angivit rätt telefonnummer.

Acceptera cookies
För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies.
Läs mer om cookies