Smaka på Sydafrika

Antal dagar: 11    Avresa: 27/1 2018    Hemkomst: 7/2 2018

Få städer kan mäta sig mot den rikedom Kapstaden har att erbjuda, med svindlande vyer från Taffelbergets sluttningar, mot två oceaner som möts vid den afrikanska kontinentens yttersta spets. Vi reser i Kapstadens omgivningar och upplever kulinariska smaker med vinets sötma som ständig kompanjon. Naturens eget sceneri står som bakgrund till vidsträckta vinodlingar när vi besöker några av landets främsta producenter. I Stellenbosch, Sydafrikas vingårdstäta region, gör vinmakare underverk med druvorna som sedan skeppas ut till jordens alla hörn.

Vi får privata visningar med provsmakning och har alla chanser att fördjupa våra kulinariska kunskaper kring bordet vid landets främsta restauranger. Resan går vidare till fiskesamhället Hermanus och dess vyer över ett glittrande hav. Godahoppsudden blir ett minnesvärt besök och vid pingvinreservatet Boulders Beach får vi en naturupplevelse utöver det vanliga.  

Resan leds av vår ciceron, Ulf Wagner. Som kock, krögare och sommelier utgör han ett välbekant ansikte från TV-programmet Stjärnorna på slottet. Där förser Ulf Wagner svenska kändisar med förstklassig mat och dryck. Som först ut i Göteborg med att erhålla en stjärna i Guide Michelin, är Wagner en kunnig mat- och vinprofil som lett gastronomiska resor över hela världen. Sedan fem år tillbaka driver han legendariska Sjömagasinet i Göteborg samt undervisar i vinkunskap på Göteborgs universitet. 

Resan är speciellt framtagen till SvD accent och går 27/1 - 7/2 2018 och kostar 52.390 kr per person med del i dubbelrum.


Dag för dag program

STELLENBOSCH

Dag 1 Stellenbosch
Tidig morgon landar planet på Kapstadens internationella flygplats. Sydafrika är, den långa resan till trots, i samma tidszon som Sverige.
 
Vi börjar vår resa i Sydafrika med några dagar i Stellenbosch, en pittoresk universitetsstad med historisk arkitektur. Ek-alléer kantar breda avenyer och här finns konstgallerier och hantverksbutiker. Den besökare som lockas av kulinariska upplevelser får sitt lystmäte, för i Stellenbosch finns många valmöjligheter för finsmakaren. Staden är dessutom en ypperlig startruta för en resa genom regionens makalösa vinodlingar. En väsentlig del av landets vinproduktion sker just här.
 
En buss med guide hämtar upp vårt sällskap som får uppleva en naturnära konstvandring på skulptören Dylan Lewis ägor. Hans bronsstatyer står stilfullt utplacerade i en vackert naturlig parkmiljö. Konstnären inspireras av den sydafrikanska vildmarken och är omtyckt av samlare runt hela världen.
 
Efter detta  besöker vi  Ernie Els Wines. Mannen bakom namnet är en välkänd professionell golfspelare med ett stort intresse för vin. Han var från början delägare i berömda Rust en Vrede men äger sedan några år denna vingård, som ligger mycket vackert lite utanför  Stellenbosch.
 
Lunchen äter vi på Overture Restaurant. Restaurangen ligger i Hidden Valley  och öppnades 2007 av två unga ambitiösa  kockar med filosofin att livskvalitet bör innehålla gott vin, vacker miljö och fantastisk mat. Rätterna är genuina och ljuvligt goda, tillagade med lokala råvaror. Räknas bland top 5 i området!
 
På eftermiddagen vid 15-tiden checkar vi in på välrenommerade förstaklasshotellet Spier Hotel. Här har man skapat känslan av en medelhavsby där de låga husen samlas runt flera grönskande innergårdar med pool. Varje rum är inrett i en unik stil och sydafrikanska konstverk har valts med omsorg.   
 
Vi samlas till middag på 96 Winery Road Restaurant, en Restaurang med inriktning på kött som ligger vid foten av Helderberg, som är växtplats för några av Stellenbosch mest intressanta viner.
Till middagen får vi prova viner från Hilton Wines, ung och mycket begåvad boutique vinmakare.
 
Dag 2 Stellenbosch
På förmiddagen besöker vi anrika Jordan Winery, en framgångsrik gård som stoltserar med en 300 år lång historia. Från vingården är utsikten spektakulär med panoramavy över Taffelberget, False Bay och Stellenbosch.
Det blir en rundtur och naturligtvis vinprovning. Man fokuserar på framtagning av viner med väldigt olika karaktär som kombinerar nya världens fruktigare stil med klassisk vinframställning. Lunch avnjuts på Jordan Restaurant. Många anser att detta är nummer 1 i distriktet.....Efter lunch åker vi åter till Spier och fri kväll för egna upptäckter och aktiviteter.
 
Dag 3 Robertson
På förmiddagen beger vi oss till  DGB Bellingham i Robertson. Där får vi träffa Niel Grünewald, legendarisk vinmakare, vi besöker källarna, provar vin och avslutar med lunch.
Eftermiddagen, som är den sista i Stellenbosch, blir på egen hand tills vi ses för  middag på restaurangen på vingården Rust en Vrede. Restaurangen är inhyst i den del av fastigheten som var den ursprungliga källaren från 1785.
En av Sydafrikas mest karismatiska vinmakare Alex Dale från Winery of Good Hope,  är med oss och vi får njuta hans viner till middagen!

Spier Hotel


HERMANUS

Dag 4 - Stellenbosch och Hermanus
På morgonen checkar vi ut från Spier Hotel för att senare på eftermiddagen packa upp väskan på Misty Waves Boutique Hotel vid havet i Hermanus.
Innan dess ska vi få besöka Raats family Wines, som ligger i Stellenboschdistriktet. Klockan tio får vi träffa Brewer Raats som specialisterna sig på Chenin Blanc och Cabernet Franc, och gör  idag bla det vin som fått högst poäng av Sydafrikas viner av vingurun Robert Parker.
Lunchen äter vi på spektakulära Tokara  som ligger på 400 meter över havet med fantastisk utsikt från toppen av Helshoogte Pass. Köket leds av flerfaldigt prisbelönte kocken Richard Carstens. Johan Kruger från Sterhuis Wines presenterar sina viner till lunchen, och det blir garanterat en stor smakupplevelse när dessa båda herrar samarbetar!
 
Med bedårande havsutsikt och med några minuters promenad från centrum i fiskesamhället Hermanus ligger vårt boutique-hotell, Misty Waves. Rymliga och eleganta sviter, vissa med himmelssäng. Alla rum har en privat veranda.
Middag serveras på The Marine Hotel, Ett fantastiskt vackert Hotel, beläget på klipporna, med otroligt vacker utsikt och av många ansett som Hermanus bästa kök!
 
Dag 5 - Hermanus
Under förmiddagen besöker vi Hamilton Russell Vineyards, en vacker vingård, där man specialiserat sig Chardonnay och Pinot Noir.
Lunch intas på framgångsrika och relativt nya Creation Wines vars motto är balans, elegans, finess och distinktion.  
 På kvällen bjuds vi till Wijnskool för vinprovning och ’Braai’, som är Afrikaans för barbecue. Paret bakom Wijnskool är Sune' och Bartho Eksteen, Bartho blev för några år sedan utsedd till världens bästa Sauvignon Blanc vinmakare. Sydafrikaner älskar att grilla, och tillsammans med Sune' och Bartho kommer ni att få en oförglömlig grillfest och kväll.

Misty Waves


KAPSTADEN

Dag 6 - Hermanus och Kapstaden.
Efter utcheckningen åker vi upp i Hemel en Eerde valley för ett besök på Newton Johnson Wine Estate. Det ligger högt upp, med magiska vyer. Hela området runt Hermanus är ett paradis för turister som vill uppleva valskådning, bergsvandring och moutainbikeleder. Och naturligtvis prova vin. Detta gör vi under ledning av Bewan Newton Johnson. Och avslutar med lunch som serveras i Heaven Restaurant.
 
Mellan två världshav och i det majestätiska Taffelbergets sluttning ligger Kapstaden, med en glittrande ocean vid dess fot. Här finns en livfull hamn, ett rikt stadsvimmel och vidsträckta sandstränder av världsklass. Som storproducent av viner fångar staden med lätthet besökarens hjärta.
På eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell i Kapstaden. I Kapstadens trendiga område Tamboerskloof, med vy mot Taffelberget, ligger förstklassiga Cape Milner Hotel. Servicen är excellent och inredningen modernt minimalistisk.
Middagsrestaurangen Paranga ligger på den välkända strandremsan vid Camps Bay, med panorama-vy mot havets svallvågor. Här är det saltstänk i luften och man äter helst grillad bläckfisk, kycklingschnitzel, superbra Sushi eller ostronspäckad stek. Restaurangen har dessutom en mycket bra vinlista.

Dag 7 - Kapstaden
Efter frukost beger vi oss ut på en heldagstur ned till Godahoppsudden och Kapudden, de yttersta spetsarna av den afrikanska kontinenten. Vägen dit är en av världens mest spektakulära och vi passerar flera intressanta sevärdheter värda att fotografera. Boulders Beach är en strand skyddad av klippor som ger lugnt vatten och optimala förhållanden för de afrikanska pingvinerna. De lever här i en koloni av 3000 individer. Boulders Beach är en del av Table Mountain National Park. Vi besöker även Kirstenbosch Botanical Gardens, utan tvekan en av Afrikas vackraste botaniska trädgårdar.
 
Lunch äter vi på havsnära Harbour House i Kalk Bay. Närmare vattnet kommer man inte, då restaurangen är byggd på klipporna med vågplasket blott ett stenkast bort. Här serveras internationellt kök med Medelhavet som inspiration. Med havet runt knuten och en egen fiskebåt vid piren är utsökta fiskrätter restaurangens signum.
 
Kvällen är på egen hand, liksom dagens middag.
 
Dag 8 - Kapstaden
Förmiddagen tillbringas på Klein Constantia Wine Estate. Sydafrikas äldsta vingård med svensk anknytning både i då- och nutid! Hans Åström, VD,  kommer att ta oss med på en vinresa med allt från mousserande, via Sauvignon Blanc och stora röda viner till sett av världens mest kända söta viner, "Vin de Constance". Vingården erbjuder en prunkande trädgårdsmiljö omgiven av vidsträckta druvodlingar.Vi avslutar besöket med lunch.
 
På kvällen äter vi middag på Belthazar Restaurant som kan skryta med världens största vinbar. Den innehåller tusentals flaskor och en imponerande vinlista, inklusive några rariteter. Hundra av områdets finaste viner serveras på glas och Belthazars kunniga sommelierer visar vägen i det rika utbudet.
 
Dag 9 - Kapstaden
Efter att ha provat och smakat oss genom området runt Kapstaden är sista dagen fri för egna utfärder. Vi ses på kvällen för en gemensam middag i hjärtat av Kapstaden.
På Restaurang Aubergine, sedan många år topprankad och internationellt erkänd, kommer vi att sammanfatta underbara Sydafrikas gastronomi och viner under överseende av Chef Harald Bresselschmidt, som gärna kombinerar lokala råvaror med sina europeiska rötter och väver in orientaliska influenser!
 
Dag 10
Dags att ta avsked - transfer till flygplatsen.

The Cape Milner Hotel

RESEVILLKOR

Minimum 20 resenärer krävs för att resan ska genomföras enligt program.  
Tänk på att boka till avbeställningsskydd och reseförsäkring då detta inte är inkluderat i priset.

ARRANGEMANG/FÖRMEDLING:
Resorna är arrangerade/förmedlade av BIG Travel i samarbete med lokala agenter och andra leverantörer.
 
ANMÄLAN OCH ANMÄLNINGSAVGIFT:

Anmälan är för resenären bindande först när anmälningsavgiften är erlagd. Anmälningsavgiften är 30% av resans pris. Anmälnings- avgiften skall erläggas senast 7 dagar efter bokningstillfället. Genom inbetalningen av anmälningsavgiften bekräftar resenären att denne accepterat de skriftligen lämnade villkoren. Anmälan är bindande efter det att anmälningsavgiften är erlagd. Vid bokning senare än 65 dagar före avresan skall hela resans pris betalas omgående.

SLUTBETALNING:
Slutbetalning skall vara oss tillhanda senast 65 dagar före avresan. Resedokumenten är resenären tillhanda cirka 14 dagar före avresan.

ÄNDRINGAR
Ändringar som innebär annan avreseort, avresedag, reslängd eller resa, är att betrakta som avbeställning och nybeställning. För avbeställning/ändring av kryssningar gäller speciella villkor. Vid beställning av hotell är beställningen bindande i och med att anfordran göres. Speciella avbeställningskostnader kan gälla. För varje ändring i reseavtalet som företas av resenären uttages en kostnad i enlighet med de merkostnader som BIG Travel åsamkats, dock lägst 200 kronor. Vid ändring/ombokning av flygresor med reguljärflyg gäller speciella regler för olika biljettyper.
 
FÖRBEHÅLL OM ÄNDRINGAR

BIG Travel förbehåller sig rätten att innan avtal träffas med resenären vidta ändringar av uppgifter i utgiven broschyr/katalog/ prislista/offert/bokningsbekräftelse.

INSTÄLLD RESA
BIG Travel förbehåller sig rätten av inställa resan om färre än 20 personer anmäler. Detta skall meddelas resenären senast 45 dagar innan avresa.
 
AVBESTÄLLNING
Avbeställning av resan skall göras omgående. Vid avbeställning skall BIG Travel kontaktas. Då kontoret är stängt skall resenären ringa till respektive flygbolag på avreseflygplatsen.

Vid avbeställning gäller följande regler och expeditionsavgifter:
• Från bokning och fram till slutbetalning 65 dagar innan avresa: erlagd handpeng återbetalas ej
• Färre än 64 dagar innan avresa: Ingen återbetalning

FÖRSÄKRINGAR
Resenären är själv ansvarig för att han/hon är ordentligt försäkrad under resan. BIG Travel samarbetar med försäkringsbolag och rekommenderar deras omfattande försäkringspaket för resan. Den som redan har reseskydd i hemförsäkringen kan komplettera detta för att få bättre ersättning och hjälp på plats om något händer.
 
VACCINERING
Resenären skall kontrollera med läkare eller vaccinationscentral i god tid före avresan om vaccinering är nödvändig
 
RESENÄRENS KONTROLL AV FÄRDHANDLINGARNA
Resenären har skyldighet att själv kontrollera bokningsbevis, färdhandlingarna så snart de erhållits. Eftersom missförstånd kan ske vid inbokningssamtalet måste resenären ta del av alla uppgifter, kontrollera reslängd, inkvartering, ev. måltider, pris etc. Granskning måste göras omgående och felaktigheter skall påtalas omedelbart. Muntliga löften av inbokningspersonal av väsentlig betydelse för resenären skall för att kunna åberopas vara skriftligen bekräftade. Resenären måste därför kontrollera att dessa stämmer med det bokningsbevis resenären fått av BIG Travel. Samma förhållande gäller mellan BIG Travel och återförsäljare.
 
FLYGRESOR
Flygresan kan endast utnyttjas på de i flygbiljetten angivna dagarna för ut- respektive hemresa. Flygtider och flygnummer kan ändras med kort varsel. Färdhandlingarna skall kontrolleras noga före avresan. Flygbolaget ansvarar ej för någon handling, försummelse eller händelse som inträffar då passageraren ej befinner sig ombord på flygplanet. Avtalet mellan flygbolaget och resenären specificeras i flygbiljetten. Deltagande flygbolag medverkar endast som transportföretag och har inget som helst ansvar för resans upplägg. BIG Travel ansvarar inte för eventuella olägenheter, kostnader eller skador, som resenär drabbas av vid fall av överbokning, ändrad avgångs- eller ankomsttid, inställt flyg, förseningar, ändrad destination eller andra händelser utanför BIG Travels kontroll. BIG Travel informerar gärna om möjligheterna att teckna försäkring, som täcker ovannämnda händelser.
 
BAGAGE
Vid flygresor gäller olika regler hos flygbolagen. Var god kontrollera respektive flygbolags regler.

PASS OCH VISUM
Resenären skall vara försedd med giltigt pass (giltigt minst 6 månader). Till Sydafrika krävs inte visum för svenska medborgare.
 
REKLAMATIONSFRIST
Klagomål som ej kunnat åtgärdas på platsen direkt eller vid aktuell tidpunkt - reklamation skall ske inom 10 dagar från resans avslutande och skall vara skriftlig. Reklamationer inkomna till BIG Travel senare beaktas ej. Resenären har inte rätt till skadestånd, om BIG Travel visar att felet beror på ett hinder utanför BIG Travels kontroll som denne inte skäligen kunde förväntas ha räknat med när avtalet ingicks och vars följder denne inte heller skäligen kunde undvikit eller övervunnit.
 
PRISER OCH PRISÄNDRINGAR
Inträffar efter publicering av resan eller av BIG Travel utfärdad och av resenären accepterad offert/bokningsbekräftelse prishöjning på en eller flera av de prestationer som ingår i resan, är BIG Travel berättigad att företa därav föranledda justeringar av priser för resan i den mån prisförändringarna beror på höjda flygpriser, nya eller ökade skatter och allmänna avgifter, ändrade växelkurser eller andra liknande omständigheter över vilka BIG Travel ej råder. Nämnda prisjusteringar kan även ske efter att slutlikvid betalts.
 
TRYCKFEL

Alla uppgifter lämnas med reservation för eventuella ändringar i prislistor som beror på tryckfel som erhålls efter det att BIG Travel utfärdat offert/bokningsbekräftelse. BIG Travel reserverar sig för eventuella tryckfel samt pris-, bild- och programändringar i sina publikationer.
 
FÖR ER INFORMATION
BIG Travel ansvarar ej för eventuella olägenheter, kostnader eller skador, som resenär drabbas av vid fall av överbokning, ändrad avgångs- eller ankomsttid, inställt flyg, förseningar, ändrad destination eller andra händelser utanför BIG Travels kontroll. Vi informerar gärna om möjligheterna att teckna försäkring, som täcker ovannämnda händelser.

För mer information ring 0771-10 20 50 eller maila till grupp.konferens@bigtravel.se.

Höjdpunkter

 • Stellenbosch och vindistriktet med unika vingårdsbesök
 • Utsökta viner
 • Goda måltider
 • Hermanus
 • Kapstaden
 • Cape of Good Hope
 • Klein Constantia
   

Allt detta ingår:

 • Flygresor i ekonomiklass med British Airways från Stockholm till Kapstaden t/r. Avresa från Göteborg eller Köpenhamn vid förfrågan.
 • Samtliga idag kända flygskatter
 • Alla övriga transporter med buss enligt program
 • Tre nätter på förstaklasshotellet Spier Hotell i Stellenbosch
 • Två nätter på förstaklasshotellet Misty Waves Boutique Hotel i Hermanus
 • Fyra nätter på förstaklasshotellet Cape Milner Hotel i Kapstaden
 • Måltider enligt dagsprogrammet
 • Alla inträdesavgifter enligt program
 • Vinprovningar enligt dagsprogrammet
 • Professionella lokala guider
 • Dricks till chaufförer och lokala guider
 • Ulf Wagner som ciceron och vinkännare

Pris fr. 52.390 kr/person
(räntefritt 4.411 kr /månad*) 

Tillägg:
 • Enkelrum: 7.090 kr
 • Business Class 26.745 kr
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

Minimum antal för att resan skall genomföras är 20 deltagare.

Flygtider

BA 777  
27/1 Stockholm - London
11.25 - 13.15 

BA 043
27/1 London - Kapstaden
18.05 - 07.40+1                    

BA 058  
06/2 Kapstaden - London
21.40 - 07.25+1                     

BA 778 
07/2 London - Stockholm 
10:45 - 14.20 

 

 

För mer information

Ring 0771-10 20 50 eller maila till
grupp.konferens@bigtravel.se

Acceptera cookies
För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies.
Läs mer om cookies