Upplevelserik resa till Kina med Geocahing - BIG Travel

Upplevelserik rundresa till Kina med Geocaching

Denna resa är fullbokad

XIAN - ZHANGJIAJIE - PEKING

Geocaching är en GPS-stödd variant av skattjakt som har sitt ursprung i USA.
 
Vi landar i Xian där vi besöker Terrakottaarmén den Unesco-listade arkeologiska utgrävningen. Under resan vistas vi i fantastisk natur, ibland på svindlande höjder, besöker några av Kinas mest omtalade nationalparker och upptäcker storstaden Peking. Staden bjuder på fascinerande historia med ett stort kulturellt arv. Vi gör en utflykt till historiens största byggnadsverk - Kinesiska muren. 
 
Följ med på en händelserik resa där vi äter gott tillsammans och upplever gemenskap. Resan avslutas med en programfri dag - passa på att shoppa i Peking som erbjuder ett prisvärt och rikt utbud av kläder, smycken och souvenirer.  
 
En perfekt resa för dig som redan håller på med geocaching eller vill prova på då gruppen till stor del består av erfarna geocachare.
 
Välkommen med på en resa till en BIG Geocaching värld!

 

Antal dagar: 11  |  Avresa: 11/5 2018  |  Hemkomst: 21/5 2018   
 
Allt detta ingår
 
 • Flyg utresa med Finnair till Xian
 • Flyg hemresa med Finnair från Peking
 • Inrikesflyg enkel väg Xian - Zhangjiajie
 • Inrikesflyg enkel väg Zhangjiajie - Peking
 • 9 nätter med del i dubbelrum 
 • Svensktalande guide
 • Fullständigt program och samtliga entréavgifter
 • Frukost alla dagar
 • 15 måltider enligt program, inkl. 2 glas måltidsdryck
 • Alla transporter och bagagehantering i Kina
 • Dricks till chaufförer och guide
 • Visum för svenska medborgare
 • Informationsskriften Lotus Lilla Blå
 • Flygskatter
 • Säkerhetsavgifter
11 dagar fr. 26.590 kr/person
(räntefritt 2.261 kr /månad*)

 

  Höjdpunkter

 • Hua Shan berget
 • Terrakottaarmén
 • Zhangjiajie Nationalpark
 • Kinesiska muren
 • Geocaching i fantastisk natur

 

Tillkommer: Enkelrum +2.525 kr. Avbeställningsskydd och reseförsäkring. 

Dag för dag program - dag 1 - 4
 
Dag 1 - 11/5  - Avresa
 
Avresa från Stockholm med Finnair via Helsingfors. Måltider och dryck serveras ombord.
 
Dag 2 - 12/5 - XIAN 
 
Vi ankommer till Xian på morgonen, där möter vår guide oss på flygplatsen. Vårt första besök blir Shaanxi historiska museum. Här får vi en översikt av kinesisk historia och kultur. Därefter äter vi lunch och åker vidare till stadsmuren, där vi går en promenad uppe på den 12 meter höga muren. Vi checkar in på hotellet och dagen avslutas med en traditionell dumpling middag. Vi får också se en sång- och dansföreställning från Tangdynastin. Lunch och middag ingår.    
 
Dag 3 - 13/5 - Hua Shan Mountain
 
Efter frukost åker vi till Hua Shan Mountain, som ligger 12 mil öster om Xian i Shaanxi provinsen. Bergskedjan består av fem toppar som tillsammans bildar formen av en lotusblomma. Området är känt för sina kala klippor och branta raviner. På den södra toppen ligger ett Taoisttempel, det användes förr i tiden av pilgrimer som ville dricka te och njuta av det vackra som livet har att erbjuda. I dag är det ett tehus och besökare är välkomna att dricka en välbehövlig kopp te efter en tuff vandring. Den mest extrema vandringen är på den södra toppen. Här finns det en vandring längs berget där man går på endast är ett fåtal plankor i bredd. Plankorna är fixerade direkt i berget och här finns inget räcke utan endast en kedja att hålla sig i. Detta är inte en promenad för de höjdrädda men utsikten från berget är makalöst vacker. På kvällen äter vi middag och åker tillbaks till Xian. 
Lunch och middag ingår.   
 
Dag 4 - 14/5 - Zhangjiajie
 
Idag får vi se ett av världens märkligaste arkeologiska fynd: Den förste kejsarens underjordiska armé av terrakotta. Kejsaren var bara 13 år gammal när han på 200-talet f. Kr lät bygga mausoleet med de över 8000 lerfigurerna föreställande hans elitgarde med officerare, soldater, bågskyttar och fotfolk. Vi ser en film om arméns tillkomst och tittar sedan på de fascinerande figurerna. På en mattfabrik ser vi hur handknutna silkesmattor skapas. Efter middagen tar vi ett sent flyg till Zhangjiajie, (flygtid 1,5 timmar) väl framme checkar vi in på hotellet. Lunch och middag ingår.   

Dag för dag program - dag 5 - 8
 
Dag 5 - 15/5 - Zhangjiajie national park
 
Efter frukost beger vi oss till Zhangjiajie national park. Det är en 48 kvadratkilometer stor nationalpark, där de mest besökta områdena är Yuanjiajie och Tianzi mountain eller Emperor mountaini som det också kallas. Här finns det möjlighet till vandring i fantastisk natur och det växer över 500 trädarter här, bland annat gingko och redwood. Det kanske mest utmärkande är ”Avatarbergen”, som liknar höga smala stenpelare som är omgivna av djupa dalar. Här finns den kända glashissen Bailong också kallad ”The hundred Dragons elevator”, som är belägen längs en brant sandstenskollon. Hissen tar upp emot 50 personer åt gången, och färden är 330 meter hög. Vi åker sedan en kort färd med buss för att få möjligheten att gå på en glasbro över Grand Canyon. På kvällen äter vi middag och åker tillbaka till hotellet.   
Lunch och middag ingår.
 
Dag 6 - 16/5 - Peking
 
I dag besöker vi Tianmen mountain. Här finns ett antal vandringar och vägar att välja mellan. Den nyaste sky walken heter ”Coiled Dragon Cliff” och är en gångväg/bro som är byggd i klart glas. Man har en bedårande utsikt ifrån glasgolvet som är på 1 400 meters höjd.
 
Vi kommer att åka världens längsta linbana upp till toppen. Linbanans färd är hela 7 km lång, och naturligtvis har man en fantastisk utsikt från kabinen. Vi vandrar sedan den sista biten till Tianmen Gate. Efter en dag på höga höjder äter vi middag och sen åker vi till flygplatsen för att ta ett sent flyg till Peking. Lunch och middag ingår. 
 
Dag 7 - 17/5 - Himmelska fridens torg
 
I dag byter vi ut de kinesiska bergen mot storstad och kultur. Mitt i Peking ligger Himmelska fridens torg. Vi promenerar över det enorma torget, korsar Långa fridens aveny och kommer fram till Förbjudna staden – världens största kejsarpalats. Innanför palatsets tio meter höga murar levde de kinesiska kejsarna, totalt isolerade från omvärlden, ända fram till 1911. Kina är i dag världens största producent av sötvattenspärlor och i en pärlaffär får vi se vackra pärlor i otaliga färger, former och storlekar. Vi äter lunch och beger oss strax norr om Peking där Sommarpalatset, kejsarfamiljens sommarresidens, är beläget. Intill Kunmingsjöns strand promenerar vi i den över 700 meter Långa gången som är dekorerad med över tusen vackra målningar. Vi äter middag och beger oss sedan till hotellet. Lunch och middag ingår.  
 
Dag 8 - 18/5 - Kinesiska muren
 
Idag får vi vandra på historiens största byggnadsverk – Kinesiska muren. Vi besöker Mutianyu, en av de vackraste delarna av muren. Den ligger vid bergen norr om Peking och vägen dit går genom vacker landsbygd och mysiga små byar. Muren är högt belägen så vi tar linbanan upp och belönas med en fantastisk utsikt. Muren slingrar sig som en orm över bergskammarna så långt ögat når. När vi kommer tillbaks till Peking så har vi egen tid.
Lunch ingår, middag på egen hand.
 
Dag 9 - 19/5 Himmelens tempel
 
Dagen börjar med ett besök på Himmelens tempel, Kinas kanske vackraste byggnad. Templet ligger mitt i en mycket vacker och grönskande park. Nästa besök blir på en sidenfabrik får vi veta hur siden skapas och vi ser hur silkestrådarna hasplas upp från kokongerna. Vi åker cykelriksha bland stadens gamla gränder, hutongerna. Här råder ett lugn man inte hittar i den övriga staden. Vi passerar bland annat den fina gatan Liulichang med sina många tehus och konstbutiker samt en matmarknad. Dagen avslutas med en avskedsmiddag på en restaurang som serverar den klassiska Pekingankan. Lunch och middag ingår.  
 
Dag 10 - 20/5 - Fri dag på egen hand
 
I dag har vi en hel dag med egen tid. Passa på att shoppa på någon av Pekings prisvärda marknader. Ta dig runt själv och utforska staden med tunnelbana, fråga gärna guiden om tips på sevärdheter. 
Lunch och middag på egen hand.
 
Dag 11 - 21/5 - Hemresa
 
Efter frukost åker vi till flygplatsen för vidare hemresa till Sverige.

 

*Delbetala räntefritt upp till 12 månader med BIG Travel Card, köpavgift på 295 kr tillkommer per köp. 

Övrigt

FLYG

Datum Sträcka Flygtider Flygbolag
11 maj Stockholm - Helsingfors 14.35 – 16.35 Finnair
11 maj Helsingfors - Xian 17.45 – 06.40 +1 Finnair
21 maj Peking - Helsingfors 10.55– 14.15 Finnair
21 maj Helsingfors- Stockholm 16.00 – 16.00 Finnair

HOTELL

XIAN / Grand New Dynasty Culture Hotel
172 Lian Hu Road, Xian, Shaanxi Province
Xian 710002, China

ZHANGJIAJIE / International Splendid East hotel
Hunan of Zhangjiajie Wulingyuan JunDi Road
Zhangjiajie 427000, China

PEKING / Qianmen Hotel
175 Yongan Road, Xuanwu District
Beijing 100050, China

BOKNING OCH BETALNING

Efter bokning av resan erhåller du en bokningsbekräftelse samt en faktura för anmälningsavgiften på 5 000 kronor per person. Denna skall vara inbetald senast 10 dagar efter bokningstillfället för att din bokning skall vara bindande. Resterande belopp förfaller till betalning 65 dagar innan avresa. Vi rekommenderar tidig bokning. Begränsat antal enkelrum.

AVBESTÄLLNINGSREGLER

BIG Travel rekommenderar starkt alla sina passagerare att teckna en avbeställningsförsäkring, ett s.k. avbeställningsskydd mot oförutsägbara händelser. Vi gör dig uppmärksam på att det är särskilda avbeställningsregler för denna resa och att dessa är striktare än BIG Travels generella villkor. Avbeställning bör ske så snart som möjligt då det föreligger ett hinder för att genomföra resan. Om du har tecknat en avbeställningsförsäkring (avbeställningsskydd), och måste avbeställa på grund av akut sjukdom, olyckstillfälle eller dödsfall, så får du kompensation från försäkringsbolaget.

Vid avbeställning gäller följande regler och expeditionsavgifter:

Vid avbeställning tidigare än 60 dagar före avresa förloras erlagd anmälningsavgift.
Vid avbeställning 59-35 dagar före avresa ska resenären betala 25 % av resans pris.
Vid avbeställning 34 dagar till 14 dagar före avresa ska resenären betala 50 % av resans pris.
Vid avbeställning senare än 14 dagar före avresa ska resenärer betala 100 % av resans pris.

PASS OCH VISUM, AVRESESKATT

Det är den resandes ansvar att kontrollera att de har giltigt pass och att pass sändes in för visering i tid. Visum ingår i resans pris för svenska medborgare. BIG Travel är inte ersättningsskyldig för passagerare som inte har det vid avresa. Kontrollera att passet är giltigt minst sex månader efter hemresa

RESERVATIONER OCH FÖRBEHÅLL

Våra priser är kalkylerade på aktuella valutakurser per den 02 november 2017. Med reservation för eventuella tryckfel, ändringar i flygtider och program samt justering av priset som en följd av ökad valutakurs, oljepriser, skatter, avgifter och andra för oss okända och oförutsägbara faktorer utanför vår kontroll. Vi förbehåller oss rätten till att efterfakturera eventuella tillägg och då detta skulle bli nödvändigt kommer en tilläggsfaktura att skickas senast 30 dagar innan avresa.

BIG Travel förbehåller sig rätten att ändra resrutterna och dagsprogrammet på grund av förändringar utanför vår kontroll eller tekniska problem. BIG Travel har inget ersättningsansvar om en sådan situation skulle uppstå, då detta är utom vår möjlighet att påverka. Vi förbehåller oss rätten att ställa in resan om deltagarantalet blir färre än 20 deltagare. Vi förbehåller oss också rätten till tidtabellsförändringar utanför vår kontroll.

Acceptera cookies
För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies.
Läs mer om cookies