Reseförsäkringar

En reseförsäkring ska få dig att känna dig trygg på din resa. Här hittar du våra specialanpassade reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Resandet idag är högst individuellt. Det grundläggande skyddet i hemförsäkringen täcker inte alltid alla sorters resor och vi rekommenderar dig absolut att teckna en kompletterande reseförsäkring. Med den är du trygg på din resa och minimerar risken för oförutsedda kostnader, du får även hjälp direkt på plats. Det är en trygghet för dig som kund. 


 

Europeiska ERV

Vi har valt att samarbeta med försäkringsbolaget Europeiska ERV när det gäller reseförsäkringar. De är en av Sveriges största aktörer på den svenska marknaden för reseförsäkringar.

Här nedan kan du läsa fördelarna med att teckna en extra försäkring under din resa.

Vågar du resa utan en extra reseförsäkring?

Semesterförsäkring -  ett komplement till hemförsäkringen

Varje resa är full av överraskningar, men alla överraskningar är inte roliga och därför är det viktigt att du som resenär är rätt försäkrad under resan.

Vi erbjuder en försäkring som kompletterar och förstärker din hemförsäkrings reseskydd. Det innebär att försäkringen ersätter bland annat med en ny resa om du blir sjuk mer än halva tiden, ersättning per dag om inte resan blir som du tänkt dig, t.ex. öroninflammation på sol- och badsemestern och du betalar dessutom ingen självrisk.

Några exempel på vad som ingår

 • Ny resa - Blir du blir sjuk eller råkar ut för en olycka och blir sängliggande/vila på rummet mer än halva din resa, kan du och en medresenär eller hela familjen få en helt ny resa.
   
 • Ersättning per dag - Om resan inte blir som du tänkt dig, till exempel om du stukar handleden på golfresan och inte kan spela golf eller får öroninflammation på sol- och badresan så du inte kan bada, får du ersättning per förstörd semesterdag.
   
 • Ingen självrisk - Du betalar ingen självrisk och Semesterförsäkringarna ersätter självrisken i din hemförsäkring om du blir sjuk, blir bestulen eller skadar dig och behöver uppsöka läkare. Vi tar självrisken vid varje tillfälle.
   
 • Kom ikapp resan - Om du missar din anslutning för att flyget eller tåget är försenat får du ersättning för exempelvis nya flygbiljetter så att du kan fortsätta din resa.
   
 • Försening - Om du eller ditt bagage blir försenat på ut- eller hemresan får du förseningsersättning.
   
 • Hjälp på plats- När det inte blir som du tänkt dig och pengarna går exempelvis till ett läkarbesök istället. Kan du genom Europeiska ERV få ersättning inom 48h. Du gör enkelt din skadeanmälan på erv.se eller slår oss en signal så ser vi till att du kan fullfölja din semester på bästa vis.

Förköpsinformation och produktblad


Viktigt att veta

Försäkringen kan tecknas av personer som är stadigvarande bosatta i Sverige och är inskrivna i svensk försäkringskassa.
Ta kontakt med din resesäljare för vidare information om produkterna.